Matusiwa trefzeker bij knappe uitzege Stade Reims in Monaco

Stade Reims is in Frankrijk aan een uitstekend seizoen bezig. Azor Matusiwa was zaterdag trefzeker in de wedstrijd van Les rouges et blancs tegen AS Monaco, die met 1-3 gewonnen werd.

Monaco
Monaco
1 - 3
Reims
Reims

Reims nam tien minuten voor rust de leiding in het Stade Louis II door een treffer van Teddy Teuma. De Maltees scoorde overigens op aangeven van oud-Ajacied Mohamed Daramy. Monaco, toch de nummer drie van de ranglijst, gaf zich niet zomaar over en maakte gelijk via Wissam Ben Yedder. Reims, getraind door Will Still, bleek toch over de langste adem te beschikken.

Tien minuten na de pauze werd het 1-2 door Reda Khadra. Monaco drong aan voor een tweede gelijkmaker, in de vijfde minuut van de blessuretijd besliste Matusiwa de wedstrijd definitief: 1-3. Reims klimt daarmee naar de vijfde plaats in de Ligue 1. De laatste keer dat de Noord-Franse club zo hoog eindigde, was in 1976.

Volgende week moet Reims voor de Coupe de France een uitwedstrijd spelen, ze gaan op visite bij Sochaux. Ook de Monegasken kunnen de bus in, zij spelen in het bekertoernooi op het veld van Rodez.