Mathieu haalt uit naar oude club: 'Geen vrienden meer in Barcelona'

Reacties

Jérémy Mathieu heeft weinig warme herinneringen aan zijn periode bij Barcelona. De Fransman, die woensdag met Sporting Lissabon terugkeert in Camp Nou, is dan ook niet van plan zich in te houden als hij scoort tegen zijn oude club.

Mathieu haalt uit naar oude club: 'Geen vrienden meer in Barcelona'

Barcelona nam Mathieu in 2014 voor twintig miljoen euro over van Valencia, maar de verdediger groeide nooit uit tot onomstreden basisklant. Dat ziet hij zelf overigens anders, zo vertelt hij in gesprek met Marca. 'Ik heb heel veel gespeeld. In mijn eerste seizoen speelde ik 58 procent van de wedstrijden en heb ik belangrijke goals gemaakt. In mijn tweede seizoen heb ik 53 à 54 procent gespeeld, nog steeds niet slecht. In mijn laatste jaar was het lastiger door mijn blessures en het gebrek aan vertrouwen van de coach.'

De Catalanen lieten Mathieu afgelopen zomer transfervrij naar Lissabon vertrekken en daar is de 33-jarige stopper maar wat blij mee. Ondanks een dienstverband van drie jaar bij Barça mist hij zijn teamgenoten niet. 'Ik zou ze geen vrienden noemen, meer collega's. Het was fantastisch om de kleedkamer te delen met zulke goede spelers, maar het waren geen vrienden van me. Vrienden betekenen iets belangrijks', aldus Mathieu.

'Maar ik heb wel heel veel respect voor mijn ex-ploeggenoten en de supporters', benadrukt de Fransman. Datzelfde geldt echter niet voor het bestuur. Mocht Mathieu - die bij Sporting de vrije trappen neemt - woensdag scoren in Camp Nou, dan houdt hij zich niet in. 'Dan ga ik juichen vanwege Josep Maria Bartomeu (president, red.) en Robert Fernández (technisch directeur, red.). Zij hebben me slecht behandeld.'

Barcelona en Sporting nemen het woensdagavond om 20.45 uur tegen elkaar op in de tweede speelronde van de Champions League. Barcelona won zijn openingsduel met 3-0 van Juventus, Sporting won met 2-3 bij Olympiakos Piraeus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.