Matchwinner Griezmann laat zich uit over de 'dertig minuten-regel'

Wéér moest Antoine Griezmann bij Atlético Madrid genoegen nemen met een rol als invaller. Tegen FC Porto kwam de Franse aanvaller voor de vijfde keer op rij na een uur spelen binnen de lijnen. In de 101ste minuut (!) kopte hij Los Colchoneros naar een overwinning op FC Porto.

Atlético Madrid
2 - 1
FC Porto
FC Porto

Atlético en Porto leken elkaar na een doelpuntrijke extra speeltijd in evenwicht te houden, maar Griezmann besloot anders. Met een rake kopbal velde de 31-jarige aanvaller het vonnis over de Portugese topclub (2-1). 'Ik ben heel blij', tekende Mundo Deportivo na afloop op uit de mond van Griezmann. 'Het winnende doelpunt maken is heel mooi, maar de drie punten zijn belangrijker. Het kost tijd om het niveau te vinden dat we kunnen bereiken. We missen nog steeds het zelfvertrouwen, er is nog veel om te verbeteren.'

Voor de vijfde keer dit seizoen viel Griezmann na iets meer dan een uur spelen in. Zowel in La Liga (vier keer) als in de Champions League (eenmaal) moet de Frans international het doen met een rol als invaller. Die situatie is volgens Spaanse media ontstaan door een afspraak met zijn oorspronkelijke werkgever Barcelona. Als Griezmann bij Atlético gemiddeld meer dan dertig minuten speelt, moeten de Madrilenen de aanvaller verplicht overnemen voor veertig miljoen euro.

Meer
'Het is wat het is', leek Griezmann het bestaan van de clausule te bevestigen. De bankrekening van Atlético puilt niet bepaald uit en een transfersom van tientallen miljoenen zou voor nog meer angstzweet zorgen bij de Madrileense directie. 'Het ligt niet in mijn handen. Ik dank God om hier te zijn. Ik wil meer, elke minuut dat ik op het veld sta. Ik ben gelukkig hier en ik wil alles geven voor de fans, voor Cholo (trainer Diego Simeone, red.) en ervan genieten.'