Masterclass van De Jong: 'Ik vraag me af wat deze jongen niet kan'

Reacties

Barcelona speelde zaterdag geen grootse wedstrijd tegen Athetic Bilbao en moest genoegen nemen met een punt (1-1), maar Frenkie de Jong kan zeker tevreden zijn over zijn individuele optreden. De middenvelder was overal op het veld te vinden en werd na afloop overladen met complimenten.

Masterclass van De Jong: 'Ik vraag me af wat deze jongen niet kan'
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
1 - 1
Barcelona
Barcelona

De 24-jarige De Jong is begonnen aan zijn derde seizoen bij Barcelona en Ronald Koeman hoopt dat zijn landgenoot het spel van de ploeg steeds meer naar zijn hand kan zetten. Zaterdagavond gaf De Jong in ieder geval een positief signaal, met een sterke wedstrijd tegen Bilbao. De middenvelder speelde duidelijk geen verstoppertje en was overal op het veld te vinden.

De Jong was tegen Bilbao de Barcelona-speler met de meeste geslaagde passes, de meeste gecreëerde kansen, de meeste geslaagde dribbels en de meeste gewonnen duels. Bijna bekroonde hij zijn glansoptreden nog met een schitterend doelpunt, maar de geplaatste bal van De Jong belandde op de lat. Niet lang hierna maakte Memphis Depay er alsnog 1-1 van.

Bij Ziggo Sport bekeek voormalig Barcelona-speler Ibrahim Afellay de wedstrijd als analist. Hij genoot van het optreden van De Jong. 'Hij was veruit de beste man bij Barcelona', stelde Afellay. 'Ik vraag me af wat deze jongen niet kan. Het is ongelooflijk wat hij keer op keer op de mat neerlegt.'

Ook de Spaanse media waren lyrisch over De Jong. Sport noemde hem een leider en Marca stelde dat de Nederlander de kar trok. Dat laatste zag ook AS. 'Overheersend, vooral in de laatste dertig minuten, waarin hij de volledige controle over de wedstrijd had', stelt de sportkrant. 'Subliem in de balcirculatie en in de balverovering. Barcelona bleef in veel fases, vaak dankzij De Jong, overeind.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.