Martínez laat 'moeilijke periode' achter zich en is na lange droogte weer los

Reacties

Lautaro Martínez stond acht wedstrijden droog in de Serie A. Terwijl de Argentijn moeilijk tot scoren kwam, begonnen ook de resultaten van Internazionale tegen te vallen. Vrijdag sloeg de aanvaller terug met een hattrick en een 5-0 zege op Salernitana.

Martínez laat 'moeilijke periode' achter zich en is na lange droogte weer los
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
5 - 0
Salernitana
Salernitana

Het begon flink aan hem te knagen, het gebrek aan doelpunten. Martínez begon uitstekend aan het seizoen en scoorde erop los, maar eind december kwam de klad erin. Op 17 december scoorde hij als invaller voor het laatst. Ook toen was Salernitana de tegenstander en ook toen werd er met 5-0 gewonnen. De club uit Salerno, ten zuidoosten van Napels, blijkt de ideale tegenstander te zijn van de Argentijn.

Na het duel in december scoorde Martínez maar één keer in dertien officiële wedstrijden. Dat was in de strijd om de Supercoppa tegen Juventus, die na verlenging met 2-1 werd gewonnen door een goal van Alexis Sánchez. 'Persoonlijk was het een moeilijke periode, want als spits leef je voor doelpunten', zei Martínez vrijdag tegen DAZN.

Terwijl Martínez moeite had met scoren, kreeg Inter het lastig in de strijd om de titel in de Serie A. 'Ik ging dan ook gretig het veld op. Ik was ook boos, want dit was een belangrijke wedstrijd voor de club en een belangrijke periode. Ik wilde het laten zien nadat ik lang niet had gescoord. Toen ik minder scoorde, heb ik daarover gepraat met mijn vrouw. Ik word verdrietig als ik niet scoor. Deze hattrick draag ik op aan mijn dochter.'

Martínez vierde zijn doelpunten tegen Salernitana met trainer Simone Inzaghi. 'Hij heeft altijd vertrouwen in me gehouden, daar ben ik blij mee. Dat ik van buitenaf kritiek kreeg, is prima. Als je wint, gaat alles makkelijker. Maar verlies je, dan moet je vechten om weer te winnen. Ik bedank de fans die achter ons bleven staan.'

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer L. Martínez
Meer over L. Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.