Martínez krijgt volop lof van illustere en jarige voorganger bij Man Utd

Reacties

Lisandro Martínez heeft na een moeizaam begin bij Manchester United de criticasters de mond gesnoerd, de Argentijn krijgt bijna enkel nog complimenten over zijn rol in de ploeg van Erik ten Hag. Ook maandag is het weer raak, en niet van zomaar iemand. Jaap Stam bewierookt de ex-Ajacied nu.

Martínez krijgt volop lof van illustere en jarige voorganger bij Man Utd
© Pro Shots

Stam, die toevallig maandag ook zijn 51e verjaardag viert, zwaait Martínez lof toe op de website van The Red Devils, tussen 1998 en 2001 de werkgever van de gewezen topverdediger uit Kampen. 'Martínez heeft het volgens mij heel goed gedaan. Hij moest even wennen aan de competitie en de tegenstanders, maar is nu heel rustig aan de bal, zijn passing is heel goed', begint Stam.

'Hij is natuurlijk niet de grootste, maar hij is erg slim in de duels, gebruikt zijn lichaam goed en zijn positionering is erg goed. Hopelijk kan hij dat dit seizoen volhouden, al zal hij wel hulp van zijn ploeggenoten nodig hebben. Maar ja, dat geldt denk ik voor elke speler in elke positie', aldus de Nederlander die ook zijn licht liet schijnen op de verschillen in het voetbal ten opzichte van 'zijn' tijd.

'Je weet dat er een VAR is, dus je kan niet alles flikken, zoals vroeger.', lachte Stam. 'Nog altijd kan je een tikkie uitdelen of iemand een beetje vastpakken, maar met de VAR zijn er zoveel camera's, ze zien alles. Het gaat er nu om dat je je agressie op een goede manier gebruikt, dan kun je er nog steeds voordeel uit halen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Lisandro Martínez
Meer over Lisandro Martínez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.