Martínez hint op wijzigingen bij België, debuut lonkt voor ex-Eredivisionist

Reacties

België treedt dinsdag met een sterk gewijzigd elftal aan tegen Wales. Bondscoach Roberto Martínez verklapte dat onder meer doelman Koen Casteels een kans in de basis krijgt.

Martínez hint op wijzigingen bij België, debuut lonkt voor ex-Eredivisionist
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 1
België
België

Voor België is de druk al van de ketel. De Rode Duivels wonnen zaterdag met 3-1 van Estland en stelden zo een WK-ticket veilig. Dat geeft Martínez de ruimte om te spelen met zijn basiselftal, al zijn de voorgenomen wijzigingen deels noodgedwongen. De bondscoach zag maandag vijf spelers afhaken, onder wie Eden Hazard en Thibaut Courtois.

'Het was het plan om Eden na Estland naar Madrid te laten afreizen', vertelde Martínez op de persconferentie in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Wales. 'Het was belangrijk dat we ons kwalificeerden en dat hij minuten maakte. Dat de andere spelers niet mee konden naar Wales is te wijten aan kleinere blessure of ongemakken.'

Casteels, Vanzeir en Faes
Martínez wees met Casteels al een vervanger aan voor de weggevallen Courtois. De doelman van VfL Wolfsburg kon rekenen op de complimenten van de Spaanse oefenmeester. 'Hij heeft het goed gedaan bij Wolfsburg en krijgt nu zijn kans. In maart, tijdens de volgende interlandbreak, zal hij opnieuw spelen. Ook Simon Mignolet zal dan een cap pakken.'

Voor Dante Vanzeir (Union Sint-Gillis) en Wout Faes (Stade de Reims) lonkt hun interlanddebuut. De jongelingen moesten zaterdag nog genoegen nemen met een plek op de tribune, maar zitten tegen Wales bij de wedstrijdselectie. 'Voor Faes is het fantastisch om met jongens als Jan Vertonghen te trainen', besloot Martínez over de voormalige verdediger van SC Heerenveen en Excelsior.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep E WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
25-6
+19
20
2
Wales
8
4
3
1
14-9
+5
15
3
Tsjechië
8
4
2
2
14-9
+5
14
4
Estland
8
1
1
6
9-21
-12
4
5
Wit-Rusland
8
1
0
7
7-24
-17
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.