Martínez gunt Belgische talenten laatste kans en voorspelt WK-verrassing

Reacties

Roberto Martínez gaat het oefenduel van België met Costa Rica van maandagavond (20.45 uur) aangrijpen om twee talenten aan het werk te zien. De Belgen spelen in het Koning Boudewijn Stadion de generale repetitie voor het WK.

Martínez gunt Belgische talenten laatste kans en voorspelt WK-verrassing

België oefende de afgelopen weken al tegen Portugal (0-0) en Egypte (3-0) en krijgt met Costa Rica een laatste test. Voor Martínez is het een kans om Leander Dendoncker en Youri Tielemans te zien spelen. 'We blijven verder werken met dezelfde basisploeg, maar het klopt dat zij nog minuten tegoed hebben. Elke speler moet voor het WK eens op het veld staan, dus Tielemans en Dendoncker gaan zeker spelen tegen Costa Rica', verklapte Martínez op zijn persconferentie.

Ook voormalig FC Twente-verdediger Dedryck Boyata krijgt de kans. De 27-jarige Boyata is één van de opties om de blessure van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen op te vangen centraal achterin. De afgelopen wedstrijd speelde Laurent Ciman op de plek tussen Toby Alderweireld en Jan Vertonghen. 'Ik wil extra speelminuten schenken aan Boyata', vertelde Martínez, die zo drie spelers de ultieme kans geeft om zich toch nog in het basiselftal te knokken.

De Spanjaard denkt dat België zijn borst kan natmaken voor de de WK-poule, waar onder meer op zaterdag 23 juni Tunesië de tegenstander is. 'Ik heb de wedstrijd tegen Spanje gezien (1-0 winst voor Spanje door late treffer Iago Aspas, red.) en voor mij is het geen verrassing dat Tunesië zo goed was. In mijn ogen verdienden ze zelfs de overwinning. Tegen Portugal (2-2) bewezen ze ook al dat ze veel beweging en diepgang hebben.'

Martínez tipt Tunesië dan ook als surprise. 'Spanje-Tunesië was voor mij de bevestiging van wat ik al wist: Tunesië kan één van de verrassingen van dit WK worden.' Naast de wedstrijd tegen Tunesië wacht België in Groep G duels met Engeland en Pánama.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.