Hazard: 'Het moment voor deze generatie om te schitteren'

Reacties

België heeft nog één oefenwedstrijd om te werken aan de WK-vorm en volgens Eden Hazard is het voor De Rode Duivels tijd om te pieken op een eindtoernooi. Met de huidige selectie moeten de Belgen een gooi kunnen doen naar de titel in Rusland, zo vindt de aanvaller van Chelsea.

Hazard: 'Het moment voor deze generatie om te schitteren'

België oefent maandag nog tegen Costa Rica (aftrap 20.45 uur), waarna het mondiale eindtoernooi voor Hazard en zijn landgenoten begint op 18 juni met de eerste groepswedstrijd tegen Panama. Bondscoach Roberto Martínez beschikt volgens Hazard over spelers die op dit moment op hun best moeten zijn.

'Of dit het moment is voor de Belgische ‘gouden generatie’ om te schitteren? Ik denk het wel, ja', opende Hazard een persconferentie. 'De meeste spelers zijn 26, 27 of 28 jaar oud, sommigen zijn de dertig zelfs al gepasseerd. Dus iedereen kan nu zijn best mogelijke niveau halen. Dat zagen we ook terug bij de clubs. We hebben allemaal een goed seizoen gespeeld en die lijn moeten we doortrekken. We gaan naar Rusland met als doel om een prijs te pakken.'

België speelde deze maand twee oefenduels. Tegen Portugal (0-0) maakte het land weinig indruk, een Egypte zonder sterspeler Mohamed Salah werd wel met duidelijke cijfers over de knie gelegd: 3-0. 'We kunnen op elk vlak nog stappen zetten: defensief, offensief en tactisch', somt Hazard op. 'We moeten ploegen proberen snel onder druk te zetten, hen niet de kans geven om vertrouwen te tanken. Het wordt niet makkelijk in Rusland, maar natuurlijk streven we het allerhoogste na. Dat moet ook.'

Na het eerste duel met Panama treft België Tunesië en Engeland in Groep G.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.