Martínez begrijpt kritiek op Courtois niet: 'Niemand is meer geschikt voor Real'

Reacties

De Belgische bondscoach Roberto Martínez beseft dat Thibaut Courtois het moeilijk heeft bij Real Madrid. Volgens de Spanjaard is de kritiek onterecht en hij roept de Real-fans op de goalie meer te steunen.

Martínez begrijpt kritiek op Courtois niet: 'Niemand is meer geschikt voor Real'
© Pro Shots

Bij het Spaanse El Larguero besprak Martínez de situatie van de Belgen bij Real Madrid. Natuurlijk ging het vooral over Courtois, die de verwachtingen nog niet heeft waargemaakt na zijn transfer ruim een jaar geleden. Er is veel kritiek op de Real-defensie als geheel, maar Courtois moet het persoonlijk ook steeds vaker ontgelden. Na acht duels dit seizoen staat de teller alweer op elf tegengoals. Bij zijn in totaal 43 duels voor Real Madrid heeft hij slechts twaalf keer de nul gehouden.

Tegen Club Brugge viel de Belg dinsdag geblesseerd uit en de ernst van die blessure is nog onduidelijk. Martínez maakt zich daar in ieder geval weinig zorgen over. 'We zijn op de hoogte van de medische situatie, maar hij zit bij mijn selectie', verklapte hij alvast in aanloop naar de bekendmaking van de volledige groep deze vrijdag. 'We zullen hem maandag nog medisch onder de loep nemen en dan bekijken of hij kan spelen.'

De bondscoach maakte duidelijk het volste vertrouwen te hebben in Courtois en sprak zijn steun uit: 'In het voetbal verrast dit je niet, maar het doet wel pijn. Iedereen weet dat de positie van keeper bij Real Madrid een van de lastigste is in de voetbalwereld. Ik zie niemand die er meer geschikt voor is dan Courtois. Nee, ik zie geen doelman die beter is op zijn 27ste. De kritiek doet me pijn. Thibaut is erop gebrand de situatie te veranderen en het niveau te halen dat hij kan halen.'

Martínez stipte aan dat af en toe wel erg makkelijk vergeten wordt wat voor invloed kritiek op spelers heeft. 'Het is lastig als je weinig warmte voelt van de mensen. Als hij nog 20 of 21 was, had hij er geraakt door kunnen zijn. Nu is hij sterk genoeg om het gefluit te boven te komen, maar we moeten het menselijke aspect niet vergeten. Hij heeft alles gegeven om bij Real Madrid te komen en nu is het hopen dat de club en de fans snel Thibaut op zijn best zien', zei de bondscoach die met zijn ploeg in de komende interlandperiode EK-kwalificatiewedstrijden tegen San Marino en Kazachstan speelt.

De Belgen hoeven zich geen zorgen te maken over een ticket voor het EK. De Rode Duivels zijn na zes speelronden nog zonder puntenverlies als koploper in Groep I. Bovendien krijg de ploeg van Courtois maar één tegengoal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.