Martial grijpt zijn kans en houdt CL-droom United in leven

Manchester United heeft dankzij Anthony Martial met 2-0 gewonnen van Watford. The Red Devils verhogen met de thuiszege de druk op de bovenste vier plaatsen, die goed zijn voor Champions League-voetbal in Engeland.

Manager José Mourinho koos voor een offensieve formatie tegen het opgeleefde Watford. Controlerende middenvelder Michael Carrick moest plaatsmaken voor het creatieve trio Anthony Martial-Juan Mata-Henrikh Mkhitaryan voor het duel met The Hornets, die hun laatste twee duels wonnen van Arsenal en Burnley. De ploeg van manager Walter Mazzarri steeg daardoor naar een knappe tiende plaats.

United begon het duel op Old Trafford dominant en kreeg via onder anderen Paul Pogba en Zlatan Ibrahimovic behoorlijke kansen op de openingstreffer, maar voormalig PSV-doelman Heurelho Gomes was telkens de sta-in-de-weg. Na iets meer dan een half uur werd de Braziliaan dan toch geklopt. Mata zette met een fraai hakje een vlot lopende aanval van de thuisploeg op en was vervolgens zelf het eindstation van een pass van Martial: 1-0.

Mazzarri greep in de rust in door Daryl Janmaat in te brengen voor Miguel Britos. De Nederlander, die als linksback fungeerde, zag tien minuten na rust hoe Mauro Zárate United-doelman David de Gea tot het uiterste dwong om zijn vrije trap uit de kruising te tikken. Vijf minuten later ging de bal er aan de andere kant wel in. Ibrahimovic speelde een pass van Mkhitaryan uitstekend in een keer door op Martial, die José Holebas uitkapte en slim in de korte hoek afrondde.

Janmaat kreeg vervolgens nog de ideale mogelijkheid om de spanning terug te brengen in Manchester, maar de ex-Feyenoorder schoot een lage voorzet van M'Baye Niang met zijn linkerbeen ongecontroleerd over. United kreeg het publiek op Old Trafford in de slotfase nog één keer op de banken bij de publiekswissel voor Martial, die vervangen werd door Marcus Rasfhord.

Anthony Martial verrast Watford-doelman Gomes met zijn treffer in de korte hoek.

De 21-jarige Fransman speelt een beduidend minder belangrijke rol bij The Mancunians dan in zijn debuutseizoen onder Louis van Gaal en had tegen Watford pas zijn tiende basisplaats in 25 competitieduels. Met een doelpunt en een assist betaalde de aanvaller dat vertrouwen meer dan terug.

Dankzij de zege passeert United nummer vijf Liverpool in ieder geval voor even op de ranglijst. The Reds spelen om 18.30 uur tegen Tottenham Hotspur. De ploeg van Mourinho blijft tevens in het spoor van Tottenham, Arsenal en Manchester City, die respectievelijk twee, twee en een punt meer hebben.