Marseille haalt nieuwe excentriekeling als opvolger Balotelli

Reacties

Dario Benedetto begint komend seizoen aan zijn eerste avontuur in Europa. De 29-jarige spits maakt de overstap van Boca Júniors naar Olympique Marseille, waar hij de opvolger wordt van Mario Balotelli.

Marseille haalt nieuwe excentriekeling als opvolger Balotelli

Met Benedetto haalt Marseille opnieuw een tot de verbeelding sprekende frontman binnen. De spits groeide de afgelopen drie seizoenen bij Boca uit tot absolute cultheld. Spraakmakend waren zijn optredens in de strijd om de Copa Libertadores in 2018. In totaal scoorde hij vijf keer in de halve finales en finales van het Zuid-Amerikaanse clubtoernooi.

Benedetto is bovendien niet vies van een provocatie hier en daar. Symbolisch was zijn gebaar naar Gonzalo Montiel van aartsrivaal River Plate. Benedetto scoorde en vierde dat door zijn tong uit te steken naar de rechtsback. Het maakte hem eindeloos populair bij de Boca-aanhang, terwijl er ook genoeg mensen waren die het minder konden waarderen.

Bovenal manifesteerde de spits zich als goalgetter. In 63 officiële duels kwam hij tot 39 doelpunten voor Boca. Bij het nationale elftal van Argentinië staat de teller na vijf interlands nog op nul. Evengoed betaalt Marseille zo'n vijftien miljoen euro voor Benedetto, die de nieuwe doelpuntenmaker moet worden bij de ploeg van trainer André Villas-Boas.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Meer Boca Juniors
Meer over Boca Juniors
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.