Strootman mag weg bij Marseille, PSV polste hem al voor terugkeer

Reacties

Kevin Strootman mag na één seizoen alweer vertrekken bij Olympique Marseille. De 29-jarige middenvelder is door PSV al gepolst voor een terugkeer, maar ziet zichzelf voorlopig nog niet terugkeren in de Eredivisie.

Strootman mag weg bij Marseille, PSV polste hem al voor terugkeer

Strootman verruilde AS Roma een jaar geleden voor Marseille, waar hij met opnieuw metRudi Garcia kon samenwerken. De Franse coach maakt komend seizoen plaats voor André Villas-Boas en nu heeft ook de Oranje-international te horen gekregen dat hij weg mag. De club wil van hem af na het mislopen van Europees voetbal.

'We hebben geen Europees voetbal gehaald, terwijl ze bij Marseille uitgingen van Champions League-voetbal', zegt Strootman tegen het AD. 'Dus heeft de president in een gesprek open en eerlijk gezegd: jij ben een dure kracht en zonder Champions League is dat voor ons lastig. Ze willen dus het liefst van me af, is de boodschap.'

Hoewel Strootman dus weg mag, zal Marseille hem niet voor een spotprijsje laten gaan. De Fransen betaalden vorig jaar nog 25 miljoen euro voor hem en de linkspoot heeft nog een vierjarig contract in de havenstad. Een verhuur zou uitkomst kunnen bieden, maar daar ligt zijn voorkeur zelf niet. Voorlopig zit hij dus in de wachtkamer.

Terugkeer
Zes jaar na zijn vertrek uit Nederland lijkt een terugkeer naar de Eredivisie in ieder geval nog niet in de maak. PSV was scherp en polste zijn ex-speler in een eerder stadium al, maar kreeg te horen dat Strootman voorlopig nog in het buitenland wil blijven voetballen.

Strootman kwam dit seizoen tot 35 officiële optredens voor Marseille, maar was niet altijd basisspeler. Momenteel verblijft de 43-voudig international met Oranje in Portugal in het kader van de Nations League. Donderdag speelt het Nederlands elftal de halve finale tegen Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.