Villas-Boas wil prijzendroogte beëindigen met herkansing in Marseille

Reacties

André Villas-Boas wordt de nieuwe coach van Kevin Strootman bij Olympique Marseille. De 41-jarige Portugees wordt daarmee de opvolger van Rudi García, die na drie jaar vorige week zijn vertrek aankondigde. 

Villas-Boas wil prijzendroogte beëindigen met herkansing in Marseille

Met Olympique Marseille voegt Villas-Boas zijn zevende club toe aan het rijtje clubs dat hij als hoofdcoach onder zijn hoede had. Nadat hij assistent-coach was geweest van José Mourinho bij FC Porto, Chelsea én Internazionale ging Villas-Boas in 2009 voor het eerst zelfstandig aan de slag bij een club: Académica Coimbra. Vervolgens was de Portugees nog eindverantwoordelijke bij FC Porto, Chelsea, Tottenham Hotspur, Zenit Sint-Petersburg en het Chinese Shanghai SIPG, waar hij in 2017 vertrok. Sindsdien was hij geen hoofdcoach meer.

Bij FC Porto kende Villas-Boas de grootste glorietijd met het winnen van de Portugese Super Cup, het landskampioenschap, de beker én de Europa League. In Engeland, bij Tottenham Hotspur en Chelsea, kende Villas-Boas niet zijn gelukkigste periode. Pas bij Zenit wist de Portugees weer prijzen te pakken: het landskampioenschap, de Super Cup en de beker. Zijn laatste prijs pakte hij alweer drie jaar geleden, in 2016. Voor Olympique Marseille is dat nóg langer geleden. L'OM won sinds de Coupe de la Ligue in 2011/2012 geen enkele prijs meer.

Villas-Boas tekent een contract voor twee jaar bij Olympique Marseille, dat afgelopen seizoen op een vijfde plaats eindigde en zodoende naast Europees voetbal greep. Dat deed de ploeg onder leiding van Rudi García, die in de zomer van 2018 Strootman naar de Franse Ligue 1 haalde. García en Strootman hadden immers ook al samengewerkt bij AS Roma. Hoewel García nog een contract tot medio 2021 had in Marseille besloot hij 'in het belang van het project' dat het beter was om uit elkaar te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.