Márquez komt toptien binnen en jaagt op Cocu

Voor Barcelona-verdediger Rafael Márquez betekende het bekerduel met Derdeklasser Cultural Leonesa van vorige week dinsdag (5-0 winst) alweer zijn 227ste officiële wedstrijd voor de club. De Mexicaan voegde zich daardoor bij een respectabel gezelschap.

Márquez komt toptien binnen en jaagt op Cocu

Márquez behoort nu tot de tien buitenlandse voetballers met de meeste duels voor de Spaanse topclub. Hij nam de plaats in van Michael Laudrup, de befaamde Deense technicus die onder coach Johan Cruijff een belangrijke rol had in het Dream Team dat in 1992 de Champions League won.

Het klassement wordt aangevoerd door Philip Cocu. Hij speelde tussen 1999 en 2003 liefst 292 officiële wedstrijden voor Barcelona. 'Ik zie niet in waarom ik dat record niet kan halen', zei Márquez, die vanaf 2003 in Catalonië actief is. 'Ik ben van plan hier nog heel lang te blijven. Bij Barcelona zit ik al langer dan bij welke club dan ook.'

Márquez is dit seizoen in principe geen basisspeler, maar een verdere stijging in het klassement is bepaald niet denkbeeldig. Rivaldo (235 duels), Bernd Schuster (242 duels) en Luis Figo (249 duels) zijn respectievelijk de nummers negen, acht, en zeven van de lijst. De topdrie wordt volledig door Nederlanders gevormd; Ronald Koeman (264) en Patrick Kluivert (257) volgen koploper Cocu. Michael Reiziger is nummer vijf met 255 officiële wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen