Marokko heeft hulp populaire Ziyech nu niet nodig

Marokko heeft dinsdagavond de ingevingen van Hakim Ziyech niet nodig gehad om Oezbekistan aan de kant te zetten. De 2-0 ruststand bleek tevens de eindstand te zijn.

Afgelopen vrijdag was Ziyech nog de grote man bij Marokko in de oefenwedstrijd tegen Servië; dinsdag kreeg de publiekslieveling, net als Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat, rust van bondscoach Hervé Renard. De oefenmeester zag Yassin Ayoub geblesseerd afhaken en gaf Zakaria Labyad en Sofyan Amrabat een basisplaats.

Waar Labyad halverwege naar de kant werd gehaald, daar mocht Amrabat van begin tot eind meedoen. De Feyenoorder speelde als controlerende middenvelder een uitstekende wedstrijd en hoopt hiermee zijn kansen op een plek in de Marokkaanse WK-selectie te hebben vergroot. Ziyech viel overigens nog wel in bij Marokko; hij deed een kleine twintig minuten mee. Daar waren de fans erg blij mee (zie video onder).

Op het moment dat Ziyech binnen de lijnen kwam, stond de eindstand al een tijdje op het scorebord. Ayoub El Kaabi had vroeg in de wedstrijd met een intikker de score geopend en een rake kopbal van Manuel da Costa uit een hoekschop betekende kort voor rust de 2-0. In de tweede helft kwam de zege van Marokko nooit in gevaar.