Marokko blijft foutloos dankzij dubbelslag van nieuw goudhaantje

Zonder Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui heeft Marokko vrijdag zonder problemen weten af te rekenen met Soedan. Grote man aan de kant van de bezoekers was Ryan Mmaee, die twee keer scoorde.

Soedan
Soedan
0 - 3
Marokko
Marokko

De 21-jarige Mmaee werd geboren in België en speelde in de jeugdopleiding van onder meer AA Gent en Standard Luik. Sinds afgelopen zomer komt Mmaee uit voor Ferencváros. Daar doet hij het zo goed dat hij een nieuwe oproep verdiende voor de Marokkaanse ploeg; inmiddels staat Mmaee op vier interlands.

De score werd binnen drie minuten geopend in Rabat. Een steekpass van Sofyan Amrabat werd verkeerd getaxeerd door de Soedanese defensie, waarna Mmaee de bal onder doelman Mohamed Abooja door kon schuiven. Na ruim een uur spelen besliste Mmaee voortijdig de wedstrijd: in eerste instantie stuitte hij nog op de keeper, maar de bal bleef liggen en daardoor kon Mmaee alsnog afwerken.

Mmaee werd een kleine twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald door bondscoach Vahid Halihodzic. Vanaf de zijkant zag de matchwinner hoe Imran Louza van Watford er nog 0-3 van maakte. Zakaria Aboukhlal (AZ) en Souffian El Karouani (NEC) bleven negentig minuten op de bank zitten. Marokko neemt het komende dinsdag op tegen Guinee. Ziyech en Mazraoui zijn er ook dan niet bij, want zij werden niet geselecteerd.

Marokko was al zeker van de groepswinst in Groep I van het tweede deel van de Afrikaanse kwalificatiereeks voor het WK. De Leeuwen van de Atlas kunnen zich na de interland tegen Guinee volledig focussen op de play-offs. Daarin strijden tien groepswinnaars om vijf tickets voor het eindtoernooi in Qatar. Op 18 december wordt bekendgemaakt wie de tegenstander wordt van Marokko.