Marca zwaait Simeone uit: 'Het roer moet om, zo is het leven'

Reacties

Diego Simeone vierde grote successen als trainer van Atlético Madrid, maar de magie is uitgewerkt: de club en de Argentijnse oefenmeester moeten uit elkaar. Dat stelt sportkrant Marca na de Champions League-uitschakeling van Los Colchoneros door RB Leipzig.

Marca zwaait Simeone uit: 'Het roer moet om, zo is het leven'
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

El Cholo trad op 23 december 2011 in dienst van de club waar hij als speler (verdeeld over twee periodes) al vijf jaar werkzaam voor was. Atlético stond op dat moment tiende in La Liga, slechts vier punten boven de degradatiestreep, en was net uit het Copa del Rey-toernooi geknikkerd door een derdedivisionist. Simeone leidde de club in de jaren daarna van de grijze middenmoot naar de absolute top. Die opmars begon al in zijn eerste halfjaar, toen hij Atléti direct de eindzege in de Europa League bezorgde.

Een jaar later werd de club derde in de competitie - de beste klassering in zeventien jaar tijd - en werd de Copa del Rey gewonnen door aartsrivaal Real Madrid te kloppen in de eindstrijd. Wéér een jaar later stuntte Atlético door de landstitel te pakken en de Champions League-finale te bereiken, in de seizoenen daarna volgden nog een Europa League-eindzege en wederom een CL-finale. Kortom: Simeone gaf Atlético weer een smoel en een plek tussen de Europese topclubs.

Maar, zo denkt de grote sportkrant Marca: de tijd is gekomen dat beide partijen uit elkaar moeten gaan. Atlético eindigde afgelopen seizoen wel weer als derde in La Liga, maar de échte magie is er niet meer. Ook de uitschakeling in de kwartfinale van de Champions League door RB Leipzig komt hard aan. 'Er is niemand in de hele clubgeschiedenis die zo veel voor Atlético heeft gedaan als Simeone. Maar aan alles komt een eind, zo is het leven.'

Het tijdperk-Simeone is dan ook voorbij, stelt Marca. 'Het Barcelona van Johan Cruijff is er niet meer. Het AC Milan van Arrigo Sacchi is er niet meer. Het Manchester United van Sir Alex Ferguson is er niet meer. Het Real Madrid van Vicente Del Bosque is er niet meer. En nu lijkt het erop dat ook het Atlético Madrid van El Cholo er niet meer is. De ploeg is zijn spirit kwijt. Het team waar iedereen bang voor was, is nu een team waarin iedere week de keeper de grote uitblinker is. Er moet een andere koers worden gevaren, het roer moet om en er moet een nieuwe kapitein op het schip komen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.