Stuntploeg Leipzig verslaat Atlético en schaart zich bij beste vier van Europa

Reacties

Het Champions League-sprookje van RB Leipzig krijgt een nieuw hoofdstuk. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann schakelde donderdag in Lissabon Atlético Madrid uit en staat daardoor voor het eerst in de halve finale van het miljardenbal. Daarin wacht een confrontatie met Paris Saint-Germain.

Stuntploeg Leipzig verslaat Atlético en schaart zich bij beste vier van Europa
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Voor Leipzig was het Europese seizoen er al een om nooit te vergeten, want voor het eerst in de prille clubhistorie bereikte de ploeg van Nagelsmann de knock-outfase van de Champions League. Door Tottenham Hotspur over twee duels met 4-0 te verslaan kwamen de Duitsers in de kwartfinale tegen Atlético te staan. De Spanjaarden zorgden nog voor de coronabreak voor een stunt door titelhouder Liverpool uit te schakelen.

Nagelsmann kon in Lissabon, waar de eindfase van de Champions League wordt afgewerkt, geen beroep doen op Timo Werner. De spits werd verkocht aan Chelsea en besloot om meteen al over te stappen naar de Londenaren en het Europese seizoen met Leipzig dus niet af te maken. De oefenmeester koos daardoor voor Yussuf Poulsen in de spits met Dani Olmo en Christopher Nkunku om zich heen.

Simeone
Leipzig startte goed tegen Atlético, wat tot boosheid leidde bij trainer Diego Simeone van de Spaanse ploeg. Marcel Halstenberg kopte na vier minuten over het doel, waarna Atlético een kans kreeg. Yannick Carrasco stuitte op doelman Peter Gulacsi. De Madrilenen hoopten vervolgens nog op een strafschop nadat Saúl Ñíguez naar de grond ging, maar daar wilde scheidsrechter Szymon Marciniak niets van weten.

Wat doelpogingen betreft ging het in de eerste helft gelijk op, maar al snel na rust kon Leipzig juichen. Olmo, die in de Champions League zijn basisdebuut maakte voor de Duitse club, maakte er op fraaie wijze 1-0 van. Marcel Sabitzer had ruimte aan de rechterkant en gaf voor op de Spanjaard. Olmo zorgde er vervolgens met een tikje met zijn hoofd voor dat de bal in de verre hoek achter doelman Jan Oblak belandde.

Gelijkmaker
Simeone was duidelijk niet tevreden en bracht kort na de openingstreffer João Félix binnen de lijnen voor Héctor Herrera. De jonge Portugees moest voor een doelpunt zorgen en deed dat ook toen de bal met nog twintig minuten op de klok op de stip ging. Lukas Klostermann beging een overtreding op Félix en het talent schoot raak in de linkerhoek: 1-1.

Daarmee leek het op een verlenging af te stevenen in Lissabon. Na de gelijkmaker waren er aan beide zijden ook niet veel kansen meer te noteren, maar Leipzig had ook niet veel kansen nodig om opnieuw de leiding te nemen. Angeliño had alle ruimte aan de linkerkant en vond Tyler Adams, die op de rand van het strafschopgebied stond. Zijn schot werd aangeraakt en belandde zo in het doel, wat voor een vreugde-uitbarsting zorgde bij Leipzig. De Duitsers staan komende dinsdag tegenover PSG in de halve finale.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.