Marca looft 'talentenfluisteraar' Koeman: 'Hij is de winnaar van vier gokjes'

Reacties

Ronald Koeman staat bekend als een trainer met een goed oog voor talent, zo laat hij nu ook bij Barcelona zien. Dat is inmiddels ook Marca opgevallen. De Spaanse sportkrant heeft een speciaal artikel gewijd aan de vier jongelingen die dankzij 'talentenfluisteraar' Koeman hun absolute doorbraak op het hoogste podium beleven.

Marca looft 'talentenfluisteraar' Koeman: 'Hij is de winnaar van vier gokjes'
© Pro Shots
Rayo Vallecano
Rayo Vallecano
1 - 2
Barcelona
Barcelona

Barcelona draait in de competitie de laatste weken prima. Mede dankzij een hoofdrol voor Frenkie de Jong werd afgelopen zondag met 0-2 gewonnen bij Elche, waardoor de Catalanen inmiddels stevig in de topvier staan. Koeman kreeg de laatste weken regelmatig complimenten voor zijn werk, onder meer van clubicoon Rivaldo, die zijn omgang met talenten loofde. Nu heeft ook Marca dat aspect van de ex-bondscoach van Oranje onder de loep genomen.

'De coach is de winnaar van vier gokjes', zo verwijst de gezaghebbende sportkrant naar Ronald Araújo, Óscar Mingueza, Pedri en De Jong, die dit weekend ook al mooie complimenten kreeg. Marca verwijst daarbij naar het vertrouwen dat hij eerder had in jonge spelers, die inmiddels zijn uitgegroeid tot wereldsterren. 'Hij heeft oog voor talent. Dat heeft hij in het verleden al bewezen met Virgil van Dijk, Sadio Mané en Juan Mata.'

Gemak
De krant roemt bijvoorbeeld De Jong. 'Hij was tegen Elche de steunpilaar van Barça. Na een paar maanden heeft hij eindelijk een antwoord gegeven op het vertrouwen en de taken die hij van zijn coach heeft gekregen. Frenkie speelt met hetzelfde gemak als waarmee hij inmiddels Spaans spreekt. Hij is essentieel bij dit goed draaiende Barça, met vier goals in tien duels. Koeman wilde een betere versie van José Mari Bakero, van Luis Enrique en van Phillip Cocu. En hier is De Jong.'

Naast de ex-Ajacied kan ook Araújo op complimenten rekenen. 'Een gigant, een rots van 1 meter 91 met rugnummer 4.' En over Mingueza schrijft de krant: 'De verrassing van dit seizoen. Koeman heeft hem onder zijn hoede genomen en hij is een blijvertje. Hij is een volgende ontdekking van de Nederlander.' En tot slot over toptalent Pedri: 'Hij speelt op de positie waar het meest gevraagd wordt, omdat daar Xavi en Andrés Iniesta speelden. Maar Pedri is niet zomaar iemand. Er is geen speler die Lionel Messi beter begrijpt, en dat ziet ook Koeman', zo sluit Marca af met een volgend compliment aan de trainer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.