Mancini: 'Twee persoonlijke fouten fataal voor ons'

Manchester City-coach Roberto Mancini was niet te spreken over het spel van zijn achterhoede in het Europa League-duel met Dynamo Kiev. City ging door twee onoplettendheden in de verdediging met 2-0 onderuit in Oekraïne. 'We moeten achterin beter bij de les zijn. Dit soort treffers mogen niet vallen.'

De Italiaanse oefenmeester heeft kennis gemaakt met de levensgevaarlijke uitbraken van de Oekraïners. 'We speelden een goede wedstrijd, maar twee persoonlijke fouten hebben ons de das omgedaan. We hadden de wedstrijd onder controle, voordat de tegentreffer viel. Daarna hadden we het een periode erg moeilijk. Kiev was levensgevaarlijk op de counter.'

De trainer van Manchester City staat voor de lastige taak de 2-0 nederlaag in de thuiswedstrijd recht te breien. 'Kiev heeft gewoon een goede ploeg', vervolgt Mancini. 'Ik denk dat een 2-1 nederlaag vandaag meer op zijn plaats was, maar we moeten ons nu focussen op de terugwedstrijd. We moeten Kiev thuis onze wil opleggen en dan hebben we een goede kans. Het is zeker nog niet beslist.'

Mario Balotelli beleefde een moeilijke avond in Kiev. De Italiaanse aanvaller had last van hooikoorts en kwam één minuut later dan zijn ploeggenoten uit de kleedkamer. 'Mario had last van allergie', meldde Mancini. 'Zijn hele gezicht was opgezwollen. Hij wilde zelf per se blijven staan, maar kreeg in de rust problemen. Toen de spelers naar buiten kwamen ontbrak Mario.'