Manchester United zet huwelijk met 'zeer intelligente' MVP Mata voort

Reacties

Juan Mata heeft een nieuw contract getekend bij Manchester United. De Spanjaard beschikte over een aflopende verbintenis, maar zette woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract tot 2021. Daarin zit bovendien de optie op nog een jaar.

Manchester United zet huwelijk met 'zeer intelligente' MVP Mata voort

Mata maakt al sinds januari 2014 deel uit van de selectie. David Moyes haalde hem destijds op bij concurrent Chelsea, nadat Mata in Londen gebrouilleerd was geraakt met José Mourinho.

Sinds zijn komst naar Manchester United speelde Mata 218 wedstrijden voor The Red Devils. Hij veroverde de FA Cup, League Cup, Europa League en een Community Shield. Met zijn aanvallende impulsen droeg hij vaker dan iedere andere teamgenoot bij aan de productie van United in de competitie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De afgelopen maanden werd al veelvuldig gesproken en geschreven over Mata's toekomst. Hij zou meerdere opties over de grenzen hebben gehad, maar gaf er de voorkeur aan langer in Manchester te blijven.

'Het is een eer om door te mogen gaan bij deze fantastische club. Ik ben nu vijf jaar bij Manchester United en ben er trots op dat ik Old Trafford mijn thuis mag noemen', geeft de Spanjaard te kennen. Hij zegt ernaar uit te zien verder samen te werken met manager Ole Gunnar Solskjaer en de visie van de club volledig te delen.

Solskjaer dankbaar
Solskjaer op zijn beurt is verguld dat Mata ervoor kiest langer in Manchester te blijven. De Noor is onder de indruk van de capaciteiten van de 31-jarige vleugelspeler. 'Hij is de ultieme professional en één van de intelligentste spelers met wie ik heb samengewerkt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Bovendien is hij in zijn benadering een geweldig voorbeeld voor onze jongere spelers. Hij begrijpt volkomen wat het betekent om voor Manchester United te spelen en omarmt alles rondom deze prachtige club. Ik weet zeker dat Juan met al zijn ervaring de jongere spelers kan helpen de komende seizoenen hun volledige potentieel te bereiken', zegt Solskjaer.

Mata behoort inmiddels ook tot de cultuurbewakers in de A-selectie van Manchester United. Alleen Antonio Valencia (sinds 2009), Chris Smalling (sinds 2010), Ashley Young, David de Gea en Phil Jones (allen sinds 2011) maken al langer deel uit van het hoogste keurkorps.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.