'Manchester United werkt aan twee grote opstekers voor Ten Hag'

Reacties

Manchester United werkt aan de contractverlengingen van Marcus Rashford en Alejandro Garnacho. Volgens media in Engeland heeft de Premier League-club er vertrouwen in dat de twee aanvallers gaan bijtekenen.

'Manchester United werkt aan twee grote opstekers voor Ten Hag'
© Pro Shots

Vorige maand lichtte Manchester United een optie in het contract van Rashford, waardoor de sterspeler vastligt tot medio 2024. Door te scoren in alle zeven wedstrijden die United na het WK speelde, bewees Rashford de afgelopen weken van grote waarde te zijn in de ploeg van Erik ten Hag. Er is de club dus veel aan gelegen om hem langer te binden.

Volgens de krant Manchester Evening News verdient Rashford nu 200 duizend pond per week, omgerekend circa 228.000 euro. United wil hem een salarisverhoging aanbieden om bij te tekenen. De club wil wat terugschalen na de megacontracten uit het verleden – zo tekende David de Gea in 2019 nog voor 375 duizend pond per week (omgerekend nu zo'n 426 duizend euro), maar vindt wel dat Rashford er wat bovenop verdient. Bronnen rondom de club geven aan dat beide partijen openstaan voor een nieuwe verbintenis.

Garnacho staat ondertussen op het punt om beloond te worden voor zijn stormachtige ontwikkeling. Ten Hag waarschuwde eerder dit seizoen dat veel afhangt van 'de houding' van de aanvaller, die moest 'blijven werken'. De trainer probeert om Garnacho scherp te houden en ervoor te zorgen dat hij niet naast zijn schoenen gaat lopen. Dat moet volgens The Telegraph ook gaan blijken uit het contractaanbod dat de talentvolle Argentijn gaat krijgen. Daaruit moet waardering blijken voor zijn progressie, maar ook 'de juiste prikkel' voor verdere ontwikkeling. Ofwel: geen megasalaris.

De achttienjarige Garnacho, wiens huidige contract afloopt in de zomer van 2025, maakte dit seizoen al winnende doelpunten tegen Real Sociedad (0-1 in de Europa League) en Fulham (1-2 in de Premier League). Zaterdag zorgde zijn invalbeurt tegen Manchester City voor een positieve impuls bij United, dat mede dankzij een assist van Garnacho een 0-1 achterstand omboog in een 2-1 zege op de stadsgenoot.

VI's Pieter Zwart beschreef na de derby waarom de invalbeurt van Garnacho een gouden greep bleek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.