Manchester United heeft woensdagavond zeer overtuigend afgerekend met concurrent Sheffield United. Het werd de avond van Anthony Martial.

Manchester United
3 - 0
Sheffield United

Bij de herstart van de Premier League kende Man United nog wat opstartproblemen. In de topper tegen Tottenham Hotspur (1-1) kwam de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer pas na rust op gang. Tegen Sheffield schoot de thuisploeg echter uit de startblokken. Man United begon voor het eerst met zowel Paul Pogba als Bruno Fernandes in de basis en aan de hand van die twee midfield maestro's begon de machine van Solskjaer te draaien.

Al binnen zeven minuten was het raak via Martial. De Fransman tikte de bal van dichtbij binnen na een slimme combinatie met Marcus Rashford. Laatstgenoemde kreeg zelf vervolgens twee enorme kansen om de score verder uit te breiden, maar zijn vizier stond niet op scherp.

De gastheren lieten zich echter niet ontmoedigen en bleven maar frivole aanvallen opzetten. Op slag van rust resulteerde dat dan eindelijk in de 2-0. Ditmaal was Aaron Wan-Bissaka de aangever bij het tweede doelpunt van Martial. Dat was nog een voorzichtige afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Man United speelde als in zijn gloriedagen.

Sheffield was op zijn beurt geen schim van de ploeg die voor de coronabreak zoveel indruk maakte in de Premier League. Ook invaller Richairo Zivkovic kon daar geen verandering in brengen. De Nederlander mocht twintig minuten meedoen, maar kwam weinig in het spel voor. Sheffield heeft sinds de herstart nu één punt uit drie duels, waardoor de Europese tickets uit het zicht verdwijnen.

United had de wedstrijd namelijk ook in de tweede helft onder controle en een kwartier voor tijd completeerde Martial zijn hattrick. De spits was het eindstation van een vloeiende aanval met Fernandes en Rashford en scoorde met een fraai wippertje: 3-0. Daarmee werd hij de eerste Man United-speler met een Premier League-hattrick sinds Robin van Persie in 2013.

Door de eenvoudige zege vergroot Manchester United de voorsprong op Sheffield van twee naar vijf punten. De ploeg van Solskjaer blijft de nummer vijf van de Premier League, Sheffield staat nu achtste.