Degradatiestress neemt alleen maar toe voor Krul, Aké en Danjuma

Tim Krul, Nathan Aké en Arnaut Danjuma Groeneveld zien degradatie uit de Premier League steeds dichterbij komen. Ook voor Anwar El Ghazi blijven er zorgen, maar een ietwat gelukkige treffer van Ahmed Elmohamady voorkwam in ieder geval een nederlaag voor Aston Villa.

Norwich City
0 - 1
Everton
Everton

Voor Norwich City wordt het steeds lastiger om het hoofd boven water te houden. De ploeg van Daniel Farke staat al sinds eind december onderaan en slaagde er woensdag ook niet in om een puntje of meer te sprokkelen tegen Everton. De eerste helft was nog wel hoopgevend, met mogelijkheden voor Onel Hernández en Ondrej Duda, maar Jordan Pickford voorkwam dat Norwich met een voorsprong aan de thee ging. De beste Everton-kans was al na tien minuten voor Dominic Calvert-Lewin.

Everton liet aanvallend verder niet veel zien, maar kwam tien minuten in de tweede helft toch op voorsprong. Uit een hoekschop van Lucas Digne liet Michael Keane Krul kansloos met een kopbal in de verre hoek. Norwich won de laatste twintig wedstrijden waarin het een tegendoelpunt kreeg niet en dat zou ook deze keer weer niet gebeuren. Everton liet nog wat mogelijkheden om verder uit te lopen onbenut, maar nam wel de drie punten mee naar Liverpool.

Wolverhampton Wanderers
1 - 0
AFC Bournemouth

Ook voor het Bournemouth van Aké en Danjuma worden de zorgen alsmaar groter. De ploeg van Eddie Howe haalde in 2020 maar zeven punten, het laagste aantal van alle ploegen uit de Premier League, en kon op bezoek bij Wolverhampton Wanderers niet verrassen. In een zeer teleurstellende eerste helft, met nauwelijks kansen, was de thuisploeg al sterker. Een kwartier in de tweede helft resulteerde het overwicht in een verdiende voorsprong.

Het koningskoppel Raúl Jímenez/Adama Traoré sloeg weer toe. De twee felbegeerde aanvallers weten elkaar dit seizoen opvallend gemakkelijk te vinden en dat bleek ook nu weer, toen Traoré een perfecte voorzet in huis had en Jímenez bij de tweede paal het kopduel won. In de hoop op een comeback werd Danjuma nog in het veld gebracht, maar de invaller kon het verschil niet maken. Wolverhampton Wanderers blijft met de zege een serieuze kandidaat voor Champions League-voetbal.

Newcastle United
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

El Ghazi had een basisplaats bij Aston Villa en liet zich in de uitwedstrijd bij Newcastle United zeker zien. Zo bediende de voormalig Ajacied na een kwartier Mbwana Samatta, die naast kopte. Ook Trezeguet en John McGinn hadden het vizier in de eerste helft, waarin Villa duidelijk de bovenliggende partij was, niet op scherp staan. De 0-0 ruststand deed geen recht aan de verhoudingen op het veld; Villa had meer verdiend. De bezoekers beloonden zichzelf echter niet.

In de tweede helft kwam Newcastle beter in de wedstrijd, al was de eerste kans na rust weer voor Villa. Opnieuw was El Ghazi hierbij betrokken: deze keer vond de aanvaller Trezeguet, wiens kopbal mislukte. Newcastle-coach Steve Bruce besloot na ruim een uur te wisselen en bracht eerst Andy Carroll en vervolgens Dwight Gayle. Dat was goed besloten van Bruce, want Carroll gaf de assist voor de openingstreffer van Gayle.

Lang leek het erop dat Gayle met zijn treffer de matchwinner zou worden. Villa maakte niet de indruk dat het nog echt geloofde in een punt, maar vond zeven minuten voor tijd toch nog de gelijkmaker, toen El Mohamady raak kopte uit een hoekschop. Newcastle-doelman Martin Dúbravka zag er hier niet goed uit. Dankzij dit matige keeperswerk pakte Villa een punt, maar daarmee komt het niet boven de degradatiestreep.