Manchester United moet hoofdprijs betalen voor doelwit Fred

Reacties

Shakhtar Donetsk heeft met Fred goud in handen. De Braziliaanse middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, maar kan alleen weg als hij voor een nieuw transferrecord voor Shakhtar zorgt.

Manchester United moet hoofdprijs betalen voor doelwit Fred

Sky Sports pakte eerder deze donderdag al groots uit met het bericht dat United bezig is met de komst van Fred en inmiddels maakt ook de BBC melding van de belangstelling. Bij Shakhtar gunt men de 25-jarige Fred een droomtransfer, maar dan moet wel de hoofdprijs op tafel komen. Rinat Akhmetov, voorzitter van Shakhtar, wil meer verdienen dan aan de transfer van Alex Teixeira naar Jiangsu Suning. In 2016 vertrok de landgenoot van Fred voor vijftig miljoen euro naar China.

'We zullen Fred aan een goede en sterke club verkopen, daar hoef je niet over te twijfelen', vertelde Akhmetov op de Oekraïense tv. 'Maar de koper zal meer moeten betalen dan wat wij voor Fernandinho (die in 2013 voor 40 miljoen euro naar Manchester City ging, red.) of Alex Teixeira hebben gekregen.' Akhmetov staat bij de onderhandelingen sterk in zijn schoenen: het contract van Fred bij Shakhtar loopt immers nog tot medio 2023 door.

Dit seizoen speelde Fred in de groepsfase van de Champions League tegen Feyenoord.
Dit seizoen speelde Fred in de groepsfase van de Champions League tegen Feyenoord.

Fred speelt sinds 2013 voor Shakhtar, dat de middenvelder destijds overnam van Internacional. De middenvelder debuteerde een jaar later in de Braziliaanse nationale ploeg en zit bij de WK-selectie voor het aankomende toernooi in Rusland. De verwachting is dat een eventuele transfer van de zevenvoudig international naar United pas na het WK zal worden afgerond.

Fred stond eerder in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester City. De stadgenoot van United lijkt zijn aandacht echter op Jorginho van Napoli te richten.

Toby Alderweireld
Volgens de BBC is United niet alleen druk bezig met Fred, maar ook met Toby Alderweireld. De 29-jarige verdediger is er niet in geslaagd om met Tottenham Hotspur een akkoord te bereiken over een verlenging van zijn nog een jaar doorlopende contract en lijkt op zoek naar een transfer. De BBC denkt dat Fred en Alderweireld United gezamenlijk zo'n 115 miljoen euro zullen gaan kosten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.