Manchester United kan aanval op Tottenham Hotspur niet openen

Een vermakelijke topper tussen Manchester United en Tottenham Hotspur heeft geen winnaar opgeleverd. United kwam in eigen huis twee keer op voorsprong, maar dat volstond niet voor een driepunter: 2-2. De ploeg van Erik ten Hag heeft nu vijf van de elf thuiswedstrijden in dit Premier League-seizoen niet gewonnen.

Manchester United
2 - 2
Tottenham Hotspur

Zo werd het toch weer een teleurstellende avond voor United, dat het kalenderjaar 2024 vorige week aftrapte met een 0-2 bekeroverwinning op Wigan Athletic en zondag in de competitie de achterstand op Tottenham hoopte te kunnen verkleinen.

De start was in ieder geval goed, want al in de derde minuut schoot Rasmus Højlund de 1-0 tegen de touwen. De spits liep in eerste instantie in de weg voor de dribbelende Marcus Rashford, maar toen hij de bal ietwat toevallig voor zijn voeten kreeg, twijfelde hij geen seconde en schoot hij een vuurpijl af.

Tottenham, met de van een hamstringblessure herstelde Micky van de Ven terug in de basiself, ging direct op zoek naar een antwoord. Nieuwkomer Timo Werner zorgde al voor wat gevaar en Diogo Dalot haalde een bal voor zijn eigen doellijn weg, voordat Richarlison uit een hoekschop de 1-1 binnen kopte. André Onana, die zondagavond direct met een privéjet naar Ivoorkust gaat voor zijn deelname aan de Afrika Cup met Kameroen, kon daar niet bij.

Het restant van de eerste helft golfde op en neer. Beide ploegen kregen mogelijkheden, beide ploegen raakten een keer het aluminium. Vijf minuten voor rust herstelde Rashford de voorsprong van United, door na een combinatie met Højlund zijn eerste doelpunt op Old Trafford sinds 25 mei te maken. De vreugde was enorm bij de aanvaller van United.

In de eerste minuut van de tweede helft raakte United zijn tweede voorsprong alweer kwijt. Werner gaf de bal mee aan de instormende Rodrigo Bentancur, die in de korte hoek raak schoot.

United moest daardoor opnieuw beginnen en Ten Hag besloot om Scott McTominay in de ploeg te brengen. De Schot was dit seizoen al een paar keer de onverwachte redder in nood voor United, maar voor het treffen van zondagavond zat dat er niet in. In blessuretijd kreeg McTominay nog wel een enorme kans: hij kopte van dichtbij echter over.

Tottenham was de ploeg die nog het meeste aanspraak maakte op een derde doelpunt. Werner kwam daar een aantal keer dicht bij, maar de Duitser had het vizier nog niet op scherp staan. Zo eindigde het treffen tussen United (waar Lisandro Martínez na maandenlang blessureleed nog zijn rentree maakte) en Tottenham in een 2-2 gelijkspel.

Voor United is nu een soort van winterstop aangebroken. De ploeg van Ten Hag komt over twee weken pas weer in actie: dan speelt United in het FA Cup-toernooi tegen Newport of Eastleigh.

Everton
Everton
0 - 0
Aston Villa
Aston Villa

Eerder op de zondag kon Arnaut Danjuma een zeldzame basisplaats bij Everton niet bekronen met een doelpunt. De aanvaller startte als linksbuiten tegen Aston Villa, maar schoot in 63 minuten speeltijd geen enkele keer op doel. De defensie van Everton, met ex-PSV'er Jarrad Branthwaite, leverde wél een topprestatie door de aanvallende linie van Villa te stuiten.

Voor Unai Emery voelt een doelpuntloos gelijkspel erg ongewoon. Het is voor het eerst dat de coach van Villa in zijn Premier League-carrière een 0-0 meemaakte, in zijn 97ste wedstrijd in de competitie. Nooit moest een Premier League-manager langer wachten op zijn eerste remise zonder treffers. Villa is de tweede plek in de competitie nu kwijtgeraakt aan Manchester City.