Manchester United geeft na historische horrorstart de juiste reactie

Manchester United heeft zaterdag dankzij een flinke portie veerkracht Nottingham Forest verslagen. De ploeg van Erik ten Hag stond binnen vier minuten al op een 0-2 achterstand, maar knokte zich terug en won uiteindelijk met 3-2. Nottingham Forest speelde de laatste 25 minuten met tien man.

© Viaplay
Manchester United
3 - 2
Nottingham Forest

Ten Hag hoopt als manager van Manchester United geschiedenis te kunnen schrijven en dat is precies wat er zaterdagmiddag gebeurde. De coach brak echter een ongewild record, want na 3 minuten en 47 seconden  stond zijn ploeg al op een 0-2 achterstand tegen Nottingham Forest. Dat was Manchester United in de geschiedenis van de Premier League nog nooit eerder gebeurd.

De openingstreffer kwam van de voet van Taiwo Awoniyi, die zo voor zijn zevende competitiewedstrijd op rij scoorde voor Nottingham Forest. Geen speler deed dat ooit eerder in het shirt van The Reds. Willy Boly verdubbelde de marge, al kwam daar wel wat geluk bij kijken.

Manchester United moest na deze valse start in de achtervolging en had constant balbezit. In de twaalfde minuut was de verhouding liefst 91 procent balbezit voor de thuisploeg en slechts negen procent voor Nottingham Forest, dat alles op alles zette om zijn vroege voorsprong te verdedigen. De aansluitingstreffer viel evenwel al vrij snel. In de zeventiende minuut werkte Christian Eriksen van dichtbij de 1-2 binnen.

Manchester United ging hierna vol goede moed op jacht naar de gelijkmaker en kreeg daar ook kansen voor, waaronder een enorme kans voor Casemiro. Bij een corner kopte hij bij de tweede paal van dichtbij naast. Nottingham Forest eindigde de eerste helft hierna sterk, maar André Onana liet zich niet nog eens passeren. In de tweede helft pakte Manchester United de draad weer op.

De gelijkmaker viel zeven minuten na rust. Marcus Rashford vond Bruno Fernandes, die de bal op een presenteerblaadje legde voor Casemiro. De Braziliaan scoorde nu wel: 2-2. Matt Turner voorkwam even hierna met een geweldige redding op een schot van Antony een voorsprong voor Manchester United. Vervolgens liet Fernandes van dichtbij een grote kans op de 3-2 onbenut.

25 minuten voor tijd kwam Nottingham Forest met tien man te staan. Verdediger Joe Worrall kreeg een directe rode kaart, vanwege het neerhalen van de doorgebroken Fernandes. Daarmee werd de missie van de bezoekers om stand te houden op Old Trafford nóg lastiger gemaakt.

Uiteindelijk bleek het voor Nottingham Forest niet vol te houden. Danilo veroorzaakte een kwartier voor het einde een penalty door Rashford neer te leggen en Fernandes maakte vanaf elf meter geen fout: 3-2.

Met tien tegen elf deed Nottingham Forest nog zijn best om een nederlaag te voorkomen. De bezoekers kregen zelfs nog wat kansen, maar Onana zat er nu scherp bij. Zo boekte Manchester United de tweede competitiezege van dit seizoen, nadat er vorige week met 2-0 was verloren van Tottenham Hotspur. Volgende week wacht de topper tegen Arsenal (uit).