Arsenal geeft overwinning nog weg na rode kaart Bassey

Ondanks een dramatische start leek Arsenal op weg naar een zege, maar Fulham nam nog een punt mee uit Noord-Londen. Everton verloor in eigen huis de degradatiekraker van Wolverhampton Wanderers.

Arsenal
2 - 2
Fulham
Fulham

Arsenal kende een dramatische start van de wedstrijd, want binnen een minuut kwam Fulham al op voorsprong in het Emirates Stadium. Bakayo Saka werd onder druk gezet en leverde de bal in bij Andreas Pereira, die Arsenal-doelman Aaron Ramsdale al struikelend achteruit zag lopen en van grote afstand raak schoot.

Het was dit kalenderjaar al de derde keer dat Arsenal binnen een minuut op achterstand kwam, sinds de start van vorig seizoen slaagde de ploeg van manager Mikel Arteta er sowieso maar vier keer in de nul te houden in een thuiswedstrijd. Gelukkig voor Arsenal was er nog genoeg tijd de schade te repareren, maar Bernd Leno - oud-doelman van The Gunners - slaagde er lang in zijn doel schoon te houden.

Op slag van rust moest de Duitser dan toch de bal uit het net halen na een treffer van Martin Ødegaard. Deze werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de kant van de bezoekers hadden Kenny Tete en Calvin Bassey een basisplaats en vooral laatstgenoemde maakte in de eerste helft een uitstekende indruk.

Halverwege de tweede helft leidde Tete de comeback van Arsenal in, want na zijn overtreding op Fábio Vieira ging de bal op de stip en Saka schoot de strafschop binnen.

Drie minuten later stond Fábio Vieira ook aan de basis van de 2-1: zijn voorzet werd door de eveneens ingevallen Eddie Nketiah afgerond. Toen Bassey zeven minuten voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg en Fulham met tien man verder moest, leek de wedstrijd wel beslist. Via João Palhinha werd het kort voor tijd echter nog 2-2.

Brentford
Brentford
1 - 1
Crystal Palace

Met twee schitterende reddingen leek Mark Flekken de overwinning veilig te stellen voor Brentford, dat na een schitterende treffer van Kevin Schade in de achttiende minuut op voorsprong was gekomen. De aanvaller kwam vanaf de linkerkant naar binnen en schoot fraai raak.

Een kwartier voor tijd kwam Crystal Palace, waar Jairo Riedewald de hele wedstrijd op de bank bleef, op gelijke hoogte via een voormalige Eredivisie-speler. Joachim Andersen (ex-FC Twente) gleed de bal langs de uitkomende Flekken na een combinatie met Jordan Ayew.

Everton
Everton
0 - 1
Wolverhampton Wanderers

Het duel tussen Everton en Wolverhampton Wanderers was ook het duel tussen Jarrad Branthwaite en Fábio Silva, afgelopen seizoen beiden op huurbasis nog ploeggenoten bij PSV. De eerste goede mogelijkheid van de thuisclub kwam van Arnaut Danjuma, maar José Sá voorkwam met een schitterende redding de voorsprong van Everton.

Na rust dacht Fábio Silva de bezoekers op 0-1 te zetten, maar het doelpunt van de Wolves-spits werd afgekeurd. Hetzelfde overkwam Abdoulaye Doucouré in de slotfase aan de andere kant en dus leek de wedstrijd te eindigen in een doelpuntloos gelijkspel. Kort voor tijd maakte Sasa Kalajdzic er echter 0-1 van. Daardoor staat Everton na drie duels troosteloos onderaan, terwijl Wolverhampton Wanderers van de hatelijke nul is.