Manchester United doet aan eerherstel bij rentree Blind

Manchester United heeft woensdagavond tegen AFC Bournemouth de rug gerecht na de beschamende nederlaag tegen West Bromwich Albion afgelopen zondag. Een halve week na de blamage tegen de hekkensluiter van de Premier League werd de club van Nathan Aké met 0-2 aan de kant gezet, waarbij voor het eerst sinds maanden weer een rol was weggelegd voor Daley Blind.

Liefst zeven wijzigingen voerde José Mourinho in zijn basiself door ten opzichte van de 0-1 nederlaag die kersvers kampioen Manchester City zondag het laatste zetje gaf op weg naar de landstitel. The Special One klaagde al over de mentaliteit van zijn spelers en zette zijn woorden kracht bij door onder anderen Alexis Sánchez, Nemanja Matic, Juan Mata en Romelu Lukaku te passeren.

De mutaties leken voor aanvang Bournemouth al kansen te bieden en dat bleek ook zo te zijn. Na een openingsfase waarin de United-defensie de handen vol had aan met name Callum Wilson kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en dat resulteerde ook in kansen. Aké mocht van geluk spreken dat Asmir Begovic redde nadat de Nederlander simpel van de bal was gezet door Marcus Rashford. Chris Smalling slaagde er wel in de ban te breken. De verdediger tikte de bal in de 28ste minuut alert binnen bij een goede voorzet van Jesse Lingard: 0-1.

Bournemouth zorgde vervolgens nog regelmatig voor dreiging, onder anderen via Aké. De verdediger stoomde vlak voor rust op en Joshua King kreeg de bal na de rush van de Nederlander niet voorbij David de Gea. Vroeg in de tweede helft maakte de thuisploeg aanspraak op een strafschop toen Wilson een scoringspositie een duw kreeg van Luke Shaw. Scheidsrechter Graham Scott gaf United het voordeel van de twijfel.

The Mancunians namen in de zeventigste minuut vrijwel alle spanning weg. Na een goede pass van Pogba rondde de ingevallen Lukaku feilloos af: 0-2. Bij die stand gunde Mourinho met nog tien minuten te gaan Daley Blind speeltijd. Het betekende voor de linkspoot zijn rentree na maanden aan de kant te hebben gestaan met een enkelblessure. In de eerste speelminuten voor Blind, die een grote kans miste, sinds 5 januari werd niet meer gescoord.

United blijft door de zege tweede in de Premier League en heeft een voorsprong van vier punten op Liverpool. AFC Bournemouth staat elfde en is daarmee uit de degradatiezorgen.