Manchester United bevestigt status als 'best of the rest' achter City

Reacties

Manchester United is schadevrij gebleven in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion. Een week na de verloren derby tegen koploper Manchester City werd door de nummer twee van de Premier League met 1-2 gewonnen.

Manchester United bevestigt status als 'best of the rest' achter City

United spoelde de kater van de verloren burenruzie op Old Trafford woensdagavond al deels weg door met 1-0 te winnen van AFC Bournemouth. West Bromwich Albion bleef op diezelfde avond onder de nieuwe manager Alan Pardew knap overeind op bezoek bij Liverpool (0-0). Tegen The Mancunians waren de zwakheden van West Brom die Tony Pulis de kop hebben gekost weer zichtbaar.

Marcus Rashford en Romelu Lukaku braken de wedstrijd in de 27ste minuut al open. Laatstgenoemde kreeg van zijn oude club wel erg veel vrijheid bij de voorzet van Rashford en de Belg stuurde de bal met zijn hoofd perfect richting de verre hoek. De spits vierde zijn tiende competitiedoelpunt amper, of dat nu kwam vanwege zijn gevoelens voor West Brom (als Chelsea-huurling speelde Lukaku in het seizoen 2012/13 op The Hawthorns) of door de kritiek die hij de voorbije weken kreeg.

Jesse Lingard heeft juist een hele regen aan complimenten in ontvangst genomen vanwege zijn recente spel en was tegen West Brom opnieuw belangrijk. De aanvallende middenvelder waagde in de 35ste minuut zijn kans vanaf vlak buiten het strafschopgebied. Het schot werd van richting veranderd door West Brom-verdediger Ahmed Hegazy, waardoor doelman Ben Foster kansloos was.

United leek de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit te spelen. De bezoekers leken het wel best te vinden dat West Brom meer initiatief nam en hadden met de snelheid van Rashford een belangrijk wapen op de counter. De belangrijkste uitdager van City verloor een kwartier voor het einde de controle nog wel deels. De bal bleef hangen bij een corner en Gareth Barry stond op de juiste plek om binnen te tikken: 1-2.

De pas twaalfde tegengoal van het seizoen in de competitie was een smetje voor de ploeg die samen met Burnley en City nu de minst gepasseerde defensie van de Premier League heeft. Als het gaat om scoren zijn The Citizens met 56 goals echter een klasse apart en dat heeft ze de gigantische voorsprong opgeleverd. Want United moet ondanks de zege bij West Brom, dat negentiende blijft, nog altijd een gat van elf punten overbruggen om kampioen te worden ten koste van City. Chelsea volgt op de derde plaats met een marge van drie punten ten opzichte van United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.