Manchester City laat tweede plek liggen tegen Stoke

Manchester City heeft zichzelf woensdagavond tekort gedaan tijdens de vervroegde competitiewedstrijd tegen Stoke City (0-0). De ploeg van manager Pep Guardiola heerste negentig minuten lang, maar kreeg de bal niet in het doel. Daarmee laat het de kans liggen om de tweede plek over te nemen van Tottenham Hotspur.

Omdat Manchester City dit weekend in de strijd om de FA Cup tegen Middlesbrough speelt, werd de wedstrijd tegen Stoke City een paar dagen naar voren gehaald. City zette de tegenstander vanaf het eerste fluitsignaal flink onder druk en was via Leroy Sané een paar keer dreigend, maar grote kansen ontstonden er niet.

De mannen van Guardiola hadden een vrije trap nodig om écht dicht bij een doelpunt te komen. De poging van Aleksandar Kolarov werd gekeerd door Stoke-doelman Lee Grant, die deze wedstrijd werd bijgestaan door de Nederlanders Erik Pieters en Bruno Martins Indi.

Na een eerste helft waarin de scherpte ontbrak bij City, slaagde het er ook in de tweede helft niet in om middenmoter Stoke op achterstand te zetten. Zo leverde een schot van Sergio Agüero geen doelpunt op, faalde Sané opnieuw in zijn zoektocht naar een treffer en kon invaller David Silva de wedstrijd ook niet openbreken.

De Nederlandse Stoke-spelers Pieters, Martins Indi en later ook invaller Ibrahim Afellay konden alleen maar toekijken hoe City in de tweede helft kans op kans miste. In de slotfase gooide de thuisploeg het tempo nog even omhoog, maar een doelpunt maakte het niet. Daarmee laat City de kans liggen om de tweede plek van Tottenham Hotspur over te nemen. De ploegen staan nu gelijk in punten (56), maar Spurs heeft een beter doelsaldo. De achterstand op koploper Chelsea is met tien punten groot.