Manchester City klopt Bayern ondanks prachtgoal Robben

Reacties

Ondanks een fraaie goal van Arjen Robben is Bayern München er niet in geslaagd om in het kader van de International Champions Cup te winnen van Manchester City. De Nederlander zette Der Rekordmeister halverwege de eerste helft op 2-0, maar The Citizens gingen er met de winst vandoor: 2-3.

Manchester City klopt Bayern ondanks prachtgoal Robben

Nadat Lucas Nmecha al vroeg de paal had geraakt namens de Engelsen, was het aan de andere kant raak. De mee opgekomen rechtsback Rafinha leverde een puntgave voorzet af, inkoppen was voor jongeling Meritan Shabani een koud kunstje. In de 24ste minuut verdubbelde Robben de voorsprong op prachtige wijze. Hij controleerde een lange bal van Franck Ribéry knap, om keeper Claudio Bravo vervolgens met een stiftje te verschalken.

Genoeg voor de zege was dat echter niet. Op slag van rust schoot invaller Bernardo Silva de 2-1 binnen, kort na de pauze stond het alweer gelijk toen Nmecha uit de rebound van een schot van Phil Foden kon scoren. De winnende kwam van wederom Bernardo Silva, die in de korte hoek raak schoot. In de slotfase mocht het Nederlandse talent Joshua Zirkzee nog invallen bij Bayern, maar hij kon zich niet meer onderscheiden.

Overigens was er voor Manchester City ook een domper: miljoenenaankoop Riyad Mahrez raakte al vroeg geblesseerd aan zijn enkel en moest zich vlak na de goal van Robben laten vervangen. Over de ernst van de kwetsuur is nog niets bekend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.