Man Utd verlengt met speler die Ten Hag 'heeft verrast' dit seizoen

Reacties

Manchester United heeft het contract van Diogo Dalot opengebroken. Zijn verbintenis in Manchester liep aanvankelijk tot de zomer van 2024, maar is nu met vier jaar verlengd. Daardoor ligt de verdediger vast tot medio 2028.

Man Utd verlengt met speler die Ten Hag 'heeft verrast' dit seizoen
© Pro Shots

Trainer Erik ten Hag gaf eerder dit seizoen nog aan aangenaam verrast te zijn door Dalot. Aanvankelijk had de Nederlandse oefenmeester zijn twijfels over de bezetting op de rechtsbackpositie bij Manchester United, maar in de voorbereiding raakte hij overtuigd van Dalot. Een versterking op die positie was daardoor geen prioriteit meer, maar een contractverlenging van Dalot wel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In januari opende United de gesprekken met de Portugees international. Dalot kwam dit seizoen in 26 Premier League-duels in actie, waarvan 24 als basisspeler. Vooral de veelzijdigheid van Dalot kwam Ten Hag goed uit. Hij speelde dit seizoen regelmatig als linksback en als rechtsback, waarmee hij meestal de voorkeur kreeg boven onder meer Tyrell Malacia.

Lees hier het uitgebreide interview van VI met Ten Hag, waarin hij zich onder meer uitspreekt over Dalot:

Dalot zelf is blij dat hij nog langer aan Manchester United verbonden is. 'Spelen voor Manchester United is een van de hoogste eerbewijzen die je in het voetbal kunt krijgen. We hebben de afgelopen vijf jaar een aantal fantastische momenten gedeeld, en ik ben enorm gegroeid en mijn passie voor deze ongelooflijke club is alleen maar toegenomen sinds de dag dat ik lid werd.'

United nam Dalot in 2018 voor ruim twintig miljoen euro over van FC Porto. In de tussentijd is hij één seizoen verhuurd geweest aan AC Milan.

Spelersprofiel

Diogo Dalot


Geboortedatum:
18 maart 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Braga
Nationaliteit
Portugal
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Manchester United
Nationaal team:
Portugal
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.