Man Utd vecht zich knap terug tegen CSKA Moskou

Lange tijd leek er een einde te komen aan de ongeslagen thuisreeks van Manchester United, maar in de slotfase kwam de club op gelijke hoogte met CSKA Moskou. VfL Wolfsburg won in Turkije.

Manchester United-CSKA Moskou 3-3Manchester had aan een gelijkspel genoeg om zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar CSKA deed er alles aan om dit te voorkomen. In de 25ste minuut opende Alan Dzagoev de score namens de bezoekers, na goed kaatsen van Tomas Necid. Vier minuten later kwam Man Utd weer op gelijke hoogte, nadat een voorzet van José Valencia via Nani bij Michael Owen terecht was gekomen. De spits schoot beheerst binnen. Weer twee minuten later stond het 1-2. Milos Krasic kwam goed naar binnen en speelde Edwin van der Sar knap uit.

Vroeg in de tweede helft zorgde Vasili Berezutski met een kopbal zelfs voor de 1-3. De mee opgekomen verdediger rondde van dichtbij af na een vrije trap van Dzagoev. In de laatste zes minuten bezorgden Paul Scholes en Valencia de thuisclub alsnog een verdiend gelijkspel. Hierdoor kwam er nog geen einde aan de ongeslagen thuisreeks van Man Utd in de Champions League, die begon op februari 2005 en al 24 wedstrijden duurt.

Besiktas-VfL Wolfsburg 0-3Zvjezdan Misimovic nam VfL Wolfsburg op sleeptouw tijdens het uitduel met Besiktas. De middenvelder, die in de competitie al vijf keer trefzeker was, haalde na een klein kwartier van grote afstand verwoestend uit en zette zo de bezoekers op een 1-0 voorsprong. Wolfsburg kreeg nog enkele goede kansen via onder anderen Obafemi Martins, maar pas in de slotfase viel de beslissing door treffers van Christian Gentner en Edin Dzeko.

Manchester United plaatst zich door de overwinning voor de knock-outfase van de Champions League. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson is niet meer te achterhalen door de huidige nummer drie, CSKA Moskou. VfL Wolfsburg bezet de tweede plaats, met drie punten achterstand op Man Utd.