Man Utd stelt teleur in eerste oefenduel met Ronaldo en Martínez

Manchester United heeft zich in de laatste oefenwedstrijd stukgebeten op Rayo Vallecano. In de eerste wedstrijd op Old Trafford met Erik ten Hag als nieuwe manager kwam de grootmacht niet verder dan 1-1.

Manchester United
1 - 1
Rayo Vallecano

Het publiek in Manchester kon zich verheugen op de rentree van Cristiano Ronaldo. Ten Hag had aangekondigd dat de Portugees tegen Rayo Vallecano voor het eerst weer zou gaan spelen na zijn lange afwezigheid in de voorbereidingsperiode. Hij liet Ronaldo starten en gunde Lisandro Martínez zijn eerste speeltijd als United-speler. Donny van de Beek en Tahith Chong begonnen ook. Tyrell Malacia ontbrak in de wedstrijdselectie nadat hij zaterdag nog negentig minuten in actie kwam tegen Atlético Madrid.

Ronaldo maakte een gretige indruk en hetzelfde kon gezegd worden van Van de Beek. De ex-Ajacied hielp de Portugees in de elfde minuut aan een kans na een balverovering op de helft van de Spanjaarden. Ronaldo schoot over. Het was één van de in totaal negen doelpogingen van United in de eerste helft. Chong had misschien nog wel de beste kansen om te scoren, maar zijn handelen in de gevarenzone was simpelweg niet goed genoeg. Achterin leek Martínez te genieten van de duels met Radamel Falcao. De 36-jarige Colombiaan speelde in het seizoen 2014/15 voor United en is nu de blikvanger bij Rayo.

Na de eerste helft zat de wedstrijd er voor Ronaldo al op. Ten Hag zei voor de aftrap al dat de 37-jarige spits door het later aansluiten duidelijk nog een achterstand heeft op een groot deel van de selectie. De kans lijkt klein dat Ronaldo volgende week zondag in de eerste competitiewedstrijd tegen Brighton & Hove Albion start.

Het was uitgerekend de vervanger van Ronaldo die in de 48ste minuut de score opende. Na opnieuw een balverovering van Van de Beek en een schot van Alex Telles scoorde Amad Diallo uit de rebound: 1-0. United hield de voorsprong niet lang vast. Falcao raakte kort na de goal van de jonge aanvaller de lat en in de 57ste minuut was het via Álvaro García echt raak voor de bezoekers.

Ten Hag wisselde Martínez en de ook in de basis begonnen Christian Eriksen na een uur en bracht in de slotfase talenten binnen de lijnen. United eindigde de wedstrijd zo met een jong team en Van de Beek was een van de vier veldspelers die de negentig minuten vol maakte. Gescoord werd er niet meer in Manchester, waar over een week het grote avontuur van Ten Hag als United-manager écht begint.