Man Utd schrijft dieprode cijfers en verbreekt Engels salarisrecord

Reacties

Manchester United heeft de financiële cijfers over het boekjaar 2021/22 naar buiten gebracht. Ondanks een flinke groei aan inkomsten werd er een dik verlies van zo'n 130 miljoen euro geleden.

Man Utd schrijft dieprode cijfers en verbreekt Engels salarisrecord
© Pro Shots

Man Utd haalde vorig seizoen Jadon Sancho, Raphaël Varane en Cristiano Ronaldo naar Old Trafford en gaf omgerekend 140 miljoen uit aan nieuwe spelers. Ook werd duidelijk uit de jaarcijfers dat er in totaal dertig miljoen is betaald aan stafleden en managers Ole Gunnar Solskjaer en Ralf Rangnick, die voor de komst van Erik ten Hag aan het roer stonden. Die dertig miljoen bestaat voor een deel uit een ontslagpremie, Solskjaer werd in november 2021 op straat gezet door de clubleiding.

Man Utd brak vorig seizoen een salarisrecord in de Premier League. Mede door de komst van grootverdieners als Ronaldo, Sancho en Varane steeg de salarispost van Man Utd met ruim negentien procent naar 439 miljoen. Het vorige record stond op naam van stadgenoot Manchester City, dat in het verleden werkte met 406 miljoen aan salariskosten. Ter vergelijking: alle begrotingen van de Eredivisie-clubs bij elkaar komen uit op zo'n 550 miljoen.

Het klinkt allemaal als slecht nieuws, maar bij de clubleiding van Man Utd zien ze dat niet zo. 'Dit financiële rapport weerspiegelt een herstel van de pandemie, door een volledige terugkeer van de fans en nieuwe commerciële partnerschappen', aldus financieel directeur Cliff Baty.

De kans is groot dat Man Utd in het volgende boekjaar nog imposantere cijfers schrijft. De club nam weliswaar afscheid van een grootverdiener als Paul Pogba, maar investeerde ook flink met de komst van spelers als Antony, Casemiro, Christian Eriksen, Lisandro Martínez en Tyrell Malacia.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.