Man Utd creëert nieuwe functies met transferzomer voor de deur

Reacties

Manchester United heeft Darren Fletcher woensdag aangesteld als technisch directeur. John Murtough is benoemd tot directeur voetbal. Het zijn functies die niet bestonden bij The Red Devils.

Man Utd creëert nieuwe functies met transferzomer voor de deur
© Pro Shots

Sinds het afscheid van manager Sir Alex Ferguson en directeur David Gill in de zomer van 2013 lagen de transferzaken voor een belangrijk deel op het bordje van vicevoorzitter Ed Woodward. De bestuurder kondigde al vaak aan dat er hier nieuwe rollen voor zouden worden gecreëerd en voegt nu na jaren deels de daad bij het woord.

Fletcher verdiende reeds als speler zijn sporen bij Manchester United, waarmee hij onder meer de Champions League won in 2008. Sinds januari maakt hij deel uit van de technische staf van Ole Gunnar Solskjaer. In zijn nieuwe rol gaat hij zich nauwelijks bezighouden met transferzaken, afgaande op het statement dat Manchester United woensdag deed uitgaan. De Schot zal een brug moeten gaan vormen tussen de Academy en het eerste elftal.

Directeur voetbal Murtough, die als head of football development fungeerde, zal wel op dagelijkse basis onder meer de transferstrategie bespreken met Solskjaer. Ook Matt Judge, die is benoemd tot 'directeur voetbalonderhandelingen', gaat een belangrijke rol spelen op dit gebied.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.