Man Utd bevestigt deal ter waarde van meer dan een miljard

Reacties

Sir Jim Ratcliffe heeft 25 procent van de aandelen van Manchester United in handen gekregen. De grote investering van de Britse zakenman betekent dat er een machtsverschuiving is bij de Premier League-grootmacht.

Man Utd bevestigt deal ter waarde van meer dan een miljard
© Pro Shots

Maanden ging het al over de overname van aandelen bij Manchester United. De laatste hordes zijn weggenomen. United heeft bevestigd dat Ratcliffe zich heeft ingekocht. Met de deal is volgens The Financial Times een bedrag van 1,49 miljard euro gemoeid.

Dit is zeker niet de eerste investering van Ratcliffe in de sport. De man achter het concern INEOS liet zich gelden in de wielerwereld (Team Ineos) en Formule 1-wereld (Mercedes). Ook kwam in augustus 2019 OGC Nice in zijn bezit. Eerder kocht Ratcliffe al het Zwitserse FC Lausanne. In augustus 2022 toonde hij interesse in het investeren in Manchester United, de club waar de 71-jarige Engelsman al sinds jongs af aan supporter van is. De familie Glazer is uiteindelijk akkoord gegaan met een verkoop van 25 procent van de aandelen. Ratcliffe wilde aanvankelijk de hele club overnemen, maar dat zagen de Glazers niet zitten.

Wat de gevolgen zijn voor Erik ten Hag, is niet duidelijk. Ratcliffe heeft niet publiekelijk gezinspeeld op een trainerswissel. Wel wordt door United aangekondigd dat er omgerekend 350 miljoen euro geïnvesteerd gaat worden. Ratcliffe wordt volledig verantwoordelijk voor het sportieve beleid, wat betekent dat de vaak bekritiseerde familie Glazer op dat vlak als grootaandeelhouder een flinke stap naar achteren zet.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.