Man United verzamelde al meer punten dan heel vorig seizoen

Reacties

Door de overwinning op bezoek bij Nottingham Forest (0-2) heeft Manchester United na dertig wedstrijden al meer punten verzameld dan heel vorig seizoen. 'Het enige kritiekpunt is dat we vaker hadden kunnen scoren.'

Man United verzamelde al meer punten dan heel vorig seizoen
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 2
Manchester United
Manchester United

Met 58 punten in 38 wedstrijden finishte United vorig seizoen als zesde in de Premier League. Dat bleek nipt genoeg om ten koste van West Ham United beslag te leggen op een ticket voor de Europa League. Dat United onder de leiding van manager Erik ten Hag aan de weg timmert, laat het huidige puntenaantal zien. Na dertig wedstrijden staan The Red Devils op 59 punten, eentje meer dan heel vorig seizoen.

Door de zege bij Nottingham Forest ligt United op koers voor plaatsing voor de Champions League. Met nog acht wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op nummer vijf Tottenham Hotspur zes punten. Spurs heeft bovendien een wedstrijd meer gespeeld. Ten Hag erkende dat het einde in zicht komt, maar weigerde bij Sky Sports en Viaplay op de zaken vooruit te lopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Allemaal finales
'Vandaag speelden we heel geconcentreerd en gefocust. Dat is wat je nodig hebt, zeker als je richting het einde gaat', zei Ten Hag, die zijn woorden goed blijft wegen. De Nederlander onderstreepte dat er nog niets is gespeeld. 'Ik heb het al vaker gezegd. De punten worden duurder in deze periode, omdat je allemaal finales speelt.'

Het enige wat United zich volgens Ten Hag kon verwijten, was dat de score hoger had kunnen uitvallen. De manager was in ieder geval blij dat Antony een einde maakte aan zijn doelpuntendroogte. Verbazing wekte dat niet bij Ten Hag. 'Hij is zo goed in het naar binnen trekken. Zo heb ik Arjen Robben bijvoorbeeld vaak gezien. Ze zeggen dat hij maar een ding kan, maar dat ene ding was zo goed dat niemand hem kon stoppen.'

Donderdag vervolgt United het Europese avontuur in Andalusië, waar de Engelse grootmacht zich ten koste van Sevilla hoopt te plaatsen voor de halve finale van de Europa League. 

Bekijk hier de samenvatting van Nottingham Forest - Manchester United 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.