Man United heeft zijn eigen Houdini: Rashford is de meester van de ontsnapping

Het duel tussen Manchester United en West Ham United leek zaterdag op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar vlak voor tijd zette Marcus Rashford Old Trafford toch nog in vuur en vlam. Het maken van een late, winnende goal is voor hem een heuse specialiteit geworden.

Manchester United
1 - 0
West Ham United

Rashford werd diep in blessuretijd gevonden door Edinson Cavani en tikte vlak voor de doellijn de 1-0 tegen de touwen. Voor Rashford betekende het zijn vierde winnende Premier League-doelpunt in blessuretijd. In de geschiedenis van de competitie deed geen speler dat vaker.

'Om zo laat nog te scoren, dat geeft een geweldig gevoel', jubelde Rashford na afloop van de zege op West Ham. 'We moeten dit goede gevoel nu vasthouden. Vandaag hadden we in balbezit wel wat beter kunnen spelen, maar we slaagden er toch in om het doelpunt dat we nodig hadden te maken en dat kunnen we nu gebruiken als motivatie voor de komende periode.'

Coach Ralf Rangnick kon zijn geluk niet op. 'Winnen met een doelpunt in de laatste seconden van de wedstrijd: dat zijn de best mogelijke overwinningen', vond de Duitser. 'Ik denk dat we deze zege ook verdienden. Je hebt geduld nodig als je tegen West Ham speelt. Dat de drie invallers (Anthony Martial, Cavani en Rashford, red.) allemaal een aandeel hadden in de goal, was heel mooi om te zien. Dit is een erg belangrijke zege voor ons.'

Overigens bestond er nogal wat twijfel of aangever Cavani niet buitenspel stond op het moment dat hij in balbezit kwam. De Premier League maakte door het delen van de VAR-beelden zelf een einde aan die twijfel:

De eerstvolgende competitiewedstrijd die United speelt is pas op dinsdag 8 februari. De ploeg van Rangnick gaat dan op bezoek bij hekkensluiter Burnley. West Ham speelt op die dag tegen een andere laagvlieger, Watford.