Rashford brengt Man United in absolute slotfase terug in Champions League-zone

Reacties

Manchester United is zaterdag teruggekeerd in de topvier van de Premier League. West Ham United leek een aanval van de ploeg van Ralf Rangnick met succes af te slaan, maar diep in blessuretijd bracht Marcus Rashford na een uitstekende aanval toch nog verandering in de score.

Rashford brengt Man United in absolute slotfase terug in Champions League-zone
Manchester United
Manchester United
1 - 0
West Ham United
West Ham United

West Ham United won in september al op Old Trafford, in het toernooi om de League Cup, en hoopte dit succes zaterdagmiddag in de competitie een vervolg te kunnen geven. Dat lukte echter niet. Het duel leek in een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, toen het vlak voor tijd toch nog mis ging voor West Ham. United kwam er na balverlies van Jarrod Bowen razendsnel uit en Edinson Cavani gaf Rashford een niet te missen kans. Cavani leek nét buitenspel te staan, maar de treffer werd goedgekeurd. Voor Rashford was het zijn vierde competitiegoal van het seizoen. 

De teleurstelling was enorm bij West Ham-coach David Moyes, die voor rust een tactisch steekspel met nauwelijks kansen had gezien. In de tweede helft werd het leuker, met eerst een goede kans voor Fred. De middenvelder van United, die Donny van de Beek opnieuw op de bank hield, dwong doelman Alphonse Aréola met een inzet die richting de bovenhoek vloog tot een redding. Aréola keepte overigens omdat Lukasz Fabianski vanwege ziekte ontbrak bij West Ham.

Het antwoord van de gasten kwam via Bowen, die in het zijnet schoot, en namens de thuisploeg zorgden Raphaël Varane en Anthony Elanga voor gevaar. Ook Cristiano Ronaldo liet zich gelden. De intensiteit nam toe en Rangnick bracht met Rashford, Cavani en Anthony Martial verse benen voor zijn voorhoede. Diep in blessuretijd groeide eerstgenoemde uiteindelijk uit tot de matchwinner. United passeert daardoor West Ham op de ranglijst en staat nu vierde in de Premier League. 

Leeds United
Leeds United
0 - 1
Newcastle United
Newcastle United

Eddie Howe zat zaterdag voor de tweehonderdste keer in zijn loopbaan als hoofdtrainer op de bank bij een Premier League-wedstrijd en vierde die mooie mijlpaal met zijn tweede overwinning als coach van Newcastle United. Tegen Leeds United werd Jonjo Shelvey de matchwinner: een kwartier voor tijd schoot hij raak uit een vrije trap. Newcastle heeft nu vijftien punten verzameld; een punt minder dan Norwich City, dat vrijdagavond boven de degradatiestreep kroop.

Bij Leeds deed Pascal Struijk overigens van begin tot eind mee.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.