Man City laat zich in spektakelstuk foppen door comeback-kids Brighton

Manchester City heeft de zesde nederlaag van het seizoen moeten slikken. Brighton & Hove Albion kwam in de opmerkelijke wedstrijd als winnaar uit de bus.

Brighton & Hove Albion
3 - 2
Manchester City

De kersverse kampioen City kende een bliksemstart in The Amex. Ilkay Gündogan kopte in de tweede minuut na een voorzet van Riyad Mahrez raak; 0-1. Maar in de tiende minuut veranderde het perspectief voor City. Back João Cancelo kreeg een rode kaart nadat hij Danny Welbeck op onreglementaire manier een scoringskans had ontnomen. The Citizens werden daarmee de derde club in de Premier League-historie die in de eerste tien minuten zowel scoorde als een rode kaart incasseerde.

Koud begonnen aan de tweede helft verschafte Man City zich wat meer ademruimte. Phil Foden zette rond de middenlijn aan voor een solo die uitmondde in de 0-2. Het antwoord van Brighton liet niet lang op zich wachten. Leandro Trossard tekende 149 seconden later voor de aansluitingstreffer.

Het bleek de voorbode van meer leed voor Manchester City. Adam Webster zorgde in de 72ste minuut op aangeven van Pascal Gross voor de gelijkmaker, waarna Dan Burn zes minuten later Brighton zelfs aan een voorsprong hielp en daarmee de matchwinner werd van het spektakelstuk.