'Klungelige' Aké valt uit de toon bij City, media zijn zeer kritisch

Reacties

Het duel tussen Newcastle United en Manchester City werd vrijdagavond een waar spektakelstuk, maar het werd niet de avond van Nathan Aké. Integendeel. De Nederlandse verdediger speelde een slechte wedstrijd en kreeg na afloop dan ook volop kritiek.

'Klungelige' Aké valt uit de toon bij City, media zijn zeer kritisch
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
3 - 4
Manchester City
Manchester City

The Citizens waren al kampioen en vierden dat vrijdag met een doelpuntrijke 3-4 zege op bezoek bij Newcastle United. Ook voor Aké was het aanvankelijk een mooie avond. De Nederlandse verdediger (die eerder op de dag hoorde dat hij in de voorlopige EK-selectie van Oranje zit) mocht in de basis beginnen. Het was voor hem pas zijn negende Premier League-basisplek van het seizoen.

Een succes werd dat echter bepaald niet voor de 26-jarige verdediger. Bij de 1-0 van Emil Krafth liet hij zich aftroeven in een kopduel, waarna hij zeer onhandig de penalty weggaf waaruit de 2-2 viel. En dat was allemaal nog maar in de eerste helft. Sky Sports is dan ook helder: Aké wordt 'klungelig' genoemd en krijgt als rapportcijfer een 5. Dat is lager dan al zijn ploeggenoten, die bij elkaar vier 6'en vijf 7's en een 8 noteren.

Ook Manchester Evening News is niet te spraken over de Nederlander. 'Hij was uitstekend tegen Chelsea, maar in Newcastle werd het voor hem een avond om snel te vergeten. Hij gaf de penalty weg, maar zag er de hele wedstrijd eigenlijk sowieso alles behalve comfortabel uit.' Het cijfer spreekt weer voor zich: een 4, wederom het laagste van alle City-spelers.

Tot slot The Guardian, dat de verdediger eveneens uitlicht als negatieve hoofdrolspeler. 'Aké speelde teleurstellend en werd gefopt door Krafth. Na de 1-2 gaf hij Newcastle vervolgens nieuwe hoop door Joelinton naar het gras te werken.' En over Kyle Walker, die in de tweede helft óók een penalty weggaf, schrijft de krant: 'Hij raakte besmet met de hulpeloosheid van Aké.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.