Man City kraakt Wolves-code wel dankzij enorm productieve Jesus

Reacties

Wolverhampton Wanderers heeft het dit seizoen menig Engelse topploeg moeilijk gemaakt, maar had maandagavond tegen Manchester City maar weinig te vertellen. Gabriel Jesus toonde zich weer enorm productief, waardoor City het gat met koploper Liverpool terug heeft gebracht tot vier punten.

Man City kraakt Wolves-code wel dankzij enorm productieve Jesus
Manchester City
Manchester City
3 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

In het laatste duel van de 22ste speelronde in de Premier League koos City-manager Pep Guardiola ervoor Kevin De Bruyne en Sergio Agüero op de bank te posteren. Zij zagen hoe een flitsende aanval in de tiende minuut tot de 1-0 leidde. Een zeer fraaie steekbal van Aymeric Laporte bood Leroy Sané in volle vaart de kans Jesus te bedienen. De afgemeten voorzet zorgde ervoor dat de Braziliaan alleen maar binnen hoefde te tikken.

Zevende treffer
Na negentien minuten was Wolves eigenlijk al kansloos. Willy Boly kreeg immers een rode kaart voor een harde tackle op de enkel van Bernardo Silva. Met een man minder kwamen de gasten vlak voor rust op een 2-0 achterstand. Ryan Bennett werkte op onhandige wijze Raheem Sterling naar de grond en arbiter Craig Pawson bestrafte de verdediger met een penalty. Jesus schoot raak en tekende zo voor zijn zevende treffer in de laatste drie duels van City.

In het tweede bedrijf kon City het duel op cruise control uitspelen, aangezien van de tien man van Wolves weinig meer te vrezen was. City had voortdurend de bal, maar prikte er slechts één goal bij. Een voorzet van de ingevallen De Bruyne belandde via Wolves-verdedigers Romain Saïss en Conor Coady in het doel: 3-0. De Belg was ruim een kwartier voor de 3-0 ingevallen voor David Silva, voor wie het duel bijzonder was. Hij speelde zijn 267ste duel in de Premier League en is daarmee nu recordhouder. Tot vandaag moest hij het record delen met voormalig City-doelman Joe Hart. In de slotfase mocht ook Agüero nog even meedoen ten faveure van Jesus.

Door de eenvoudige zege heeft City de tweede plek verstevigd. Nummer drie Tottenham Hotspur verloor zondag van Manchester United en heeft nu vijf punten achterstand op de formatie van Guardiola. Wolves blijft negende. Zondag mag City op bezoek bij Huddersfield Town, dat zich vanavond ontdeed van coach David Wagner. Wolves ontvangt een dag eerder Leicester City.

VI stond in aanloop naar het duel stil bij de knappe resultaten van Wolves in duel met de topploegen. City kraakte de Wolves-code dus wel eenvoudig.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
3
Chelsea
38
21
9
8
63-39
+24
72
4
Tottenham Hotspur
38
23
2
13
67-39
+28
71
5
Arsenal
38
21
7
10
73-51
+22
70
6
Manchester United
38
19
9
10
65-54
+11
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.