Paniekzone in Premier League eist volgende slachtoffer

Reacties

Huddersfield Town heeft maandag afscheid genomen van manager David Wagner. De Premier League-club meldt via de officiële kanalen dat die beslissing met wederzijdse goedkeurig is genomen.

Paniekzone in Premier League eist volgende slachtoffer

Wagner maakte eind 2015 de overstap van het beloftenelftal van Borussia Dortmund naar Huddersfield, dat toen nog in het Championship uitkwam. Wagner is een goede vriend van Jürgen Klopp en aanhanger van diens vollgasfussball-filosofie. Dat sloeg aan, want binnen anderhalf jaar tijd leidde hij Huddersfield voor het eerst in de clubhistorie naar de Premier League.

Hudderfield begon afgelopen seizoen als gedoodverfde favoriet voor degradatie, maar wist zich op zeer knappe wijze te handhaven. Afgelopen zomer werd er flink geïnvesteerd in de selectie, met Terence Kongolo als duurste aankoop, maar niet met het gewenste resultaat. Hudderfield beleefde een dramatische eerste seizoenshelft, waarin het vooral in aanvallend opzicht ver tekortschoot.

Onder Wagner wist de ploeg slechts dertien keer te scoren in de eerste 22 Premier League-duels, waarvan er dan ook maar twee werden gewonnen. De laatste competitiezege dateerde alweer van eind november en in de strijd om de FA Cup en League Cup volgden eliminaties door Championship-clubs. Maandag hebben club en manager na een lange evaluatie besloten de wegen te scheiden.

Wagner is de vierde Premier League-manager die dit seizoen vertrekt. Eerder werden José Mourinho (Manchester United), Mark Hughes (Southampton) en Slavisa Jokanovic (Fulham) ontslagen. Mark Hudson neemt de taken van Wagner tijdelijk over. Hij wordt doorgeschoven vanuit het beloftenelftal en moet de hoofdmacht naar een goed resultaat tegen Manchester City leiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.