Man City heeft Dani Alves voor oprapen na ontbinden contract

Reacties

Dani Alves (34) vertrekt bij Juventus. Beppe Marotta, de algemeen directeur van Juventus, heeft bevestigd dat er overeenstemming is bereikt over contractontbinding van de nog een jaar doorlopende verbintenis van de Braziliaanse rechtsback.

Man City heeft Dani Alves voor oprapen na ontbinden contract

'Dani Alves heeft ons verteld dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging', vertelt Marotta aan Mediaset. 'Natuurlijk vinden we dat jammer, maar er is geen sprake van een conflict. Zijn contract is ontbonden met wederzijds goedvinden en we wensen hem alle succes.'

Alves was in zijn eerste seizoen bij Juventus, dat hem vorige zomer transfervrij overnam van Barcelona, uiterst succesvol. De Oude Dame won met Alves als vaste waarde de Italiaanse dubbel en hij was goed voor zes goals en zeven assists. In de Champions League werd pas in de eindstrijd verloren; Real Madrid was met 4-1 te sterk.

Voor zijn tijd in Turijn won Alves met Barcelona, dat hem in 2008 kocht van Sevilla, ook al vele prijzen. Daar werkte de verdediger onder anderen samen met Pep Guardiola.

Het zou nu zomaar eens tot een hereniging kunnen komen met Guardiola, want de Britse media maken al dagen melding van concrete belangstelling van Manchester City. Nu Alves niet langer is verbonden aan Juventus, zou een dergelijke gang van zaken ook snel realiteit kunnen worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.