Malen over zijn bijrol tegen Ajax: 'Ik ben ziek geweest'

Reacties

Voor Donyell Malen was er bij Borussia Dortmund-Ajax niet meer dan een rol in de marge weggelegd. De Oranje-international zag de rode kaart voor Mats Hummels als het breekpunt.

Malen over zijn bijrol tegen Ajax: 'Ik ben ziek geweest'
© Imago
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 3
Ajax
Ajax

Ondanks een flinke lijst van afwezigen moest Malen genoegen nemen met een reserverol. 'Het is een beslissing van de trainer, ik ben ziek geweest', zei de aanvaller, die pas diep in de tweede helft zijn entree maakte, voor de camera van RTL7.

'We hebben nu een gevoel van teleurstelling. Je wilt winnen, een goed resultaat halen. Ondanks die rode kaart is iedereen er vol voor gegaan', keek de aanvaller terug op het Champions League-duel met Ajax.

Malen zette zijn vraagtekens bij de uitsluiting van Hummels in de eerste helft. 'Op de bank zag ik het moment op een iPad, volgens mij raakte hij hem niet vol', oordeelde de aanvaller. 'We hebben ons uiterste best gedaan, maar na de rode kaart hadden we het niet makkelijk. We hadden het goed staan daarna en werden ook nog gevaarlijk. Maar door de rode kaart werd het ons misschien wat te veel. Het wordt meer open en Ajax speelde daar goed doorheen. Het zat ook niet mee.'

De twee nederlagen tegen Ajax dwingen Borussia Dortmund tot extra inspanningen om te overwinteren in de Champions League. 'Er staat ons nog een taak te wachten, maar we houden vertrouwen. We weten wat we kunnen.'

UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.