Malen goud waard voor Dortmund met bevrijdende treffer

Reacties

Donyell Malen heeft Borussia Dortmund bij de start van het nieuwe Bundesliga-seizoen behoed voor een nieuwe kater. De ploeg van trainer Edin Terzic won thuis nipt van 1. FC Köln.

Malen goud waard voor Dortmund met bevrijdende treffer
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
1. FC Köln
1. FC Köln

De wond is bij Dortmund nog altijd niet geheeld, 84 dagen na die zinderende slotdag van het vorige seizoen. Borussia Dortmund stond op matchpoint en een overwinning op FSV Mainz 05 zou voldoende zijn voor het kampioenschap, na tien opeenvolgende landstitels voor Bayern München zou eindelijk een andere club zich weer eens tot beste van Duitsland kronen. Het ging echter helemaal mis die zaterdag.

Door treffers van Andreas Hanche-Olsen en Karim Onisiwo keek Dortmund na 24 minuten tegen een 0-2 achterstand aan, het Westfalenstadion werd er stil van. Raphaël Guerreiro maakte er in de 69ste minuut 1-2 van en diep in de blessuretijd werd het nog 2-2 via Niklas Süle, maar dat was niet voldoende voor Die Schwarzgelben. De landstitel ging voor het elfde jaar op rij naar Bayern München.

De eerste speeldag van het nieuwe seizoen leek ook een kater op te leveren, want Dortmund slaagde er lange tijd niet in het verschil te maken tegen Köln. Lang bleef het 0-0, maar in de 88ste minuut was het Malen die zijn club behoedde voor puntenverlies. De Nederlandse aanvaller zorgde met zijn eerste doelpunt van het seizoen voor de eerste drie punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De ultieme voetbalreis naar de Bundesliga én een interview met geit Hennes
Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer FC Köln
Meer over FC Köln
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.