Malen geeft update over revalidatie: 'Ik sta er positief in'

Reacties

Donyell Malen heeft maandag een update gegeven over de revalidatie van zijn zware knieblessure. De 21-jarige spits zegt er positief in te staan.

Malen geeft update over revalidatie: 'Ik sta er positief in'
© Pro Shots

Dat vertelt Malen aan PSV TV. 'Het gaat goed met me. Ik ben twee weken geleden geopereerd en het is al wat minder pijnlijk dan het was', aldus de Oranje-international. Tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord op 15 december liep Malen zijn knieblessure op en al snel werd duidelijk dat het om een serieuze kwetsuur ging. Op 4 januari werd Malen geopereerd aan zijn knie en werd duidelijk dat het einde seizoen was voor de talentvolle aanvaller.

'De schade aan mijn knie valt mee, het is gelukkig geen kruisbandblessure of zoiets. Maar het zal wel moeten herstellen', aldus Malen, die gesteund wordt door krukken en een brace. Het zal een lang revalidatieproces worden voor de PSV'er. 'Eerst moet ik mijn been weer een beetje gaan buigen, dat soort dingen. Ik moet het rustig opbouwen en zorgen dat het gewoon goed geneest. Van daaruit ga ik hard werken om terug te komen', vertelt hij.

'Ik sta er positief in. Het is wat het is, ik kan het helaas niet veranderen', zegt de spits, die vier interlands voor het Nederlands elftal achter zijn naam heeft. Oranje speelt komende zomer natuurlijk het EK, maar Malen vindt het lastig om te voorspellen of hij dan van de partij is. 'Eerlijk gezegd is het wel een maandenlang traject, dus om nu te zeggen of ik het EK ga halen of niet... Ik wil gewoon goed genezen en weet dat het helaas lang gaat duren.'

Het EK 2020 begint op 12 juni. Twee dagen later speelt Oranje zijn eerste groepswedstrijd, in de Johan Cruijff Arena tegen Oekraïne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer D. Malen
Meer over D. Malen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.